liliac
Drinks News

Cel mai bun vin dulce din România

Ice Wine-ul produs de Crama Liliac a fost desemnat săptămâna aceasta, în cadrul evenimentului “Premiile pentru vinurile românești” organizat de Gault & Millau România, cel mai bun vin dulce, obținând 93 de puncte.

Ice Wine-ul produs de Crama Liliac în colaborare cu producătorul Kracher din Austria, unul dintre liderii mondiali în domeniul vinului de desert, este un cupaj de Neuburger și Pinot Gris.

Vinul a fost inclus și în ghidul de vinuri românești realizat de Gault & Millau, unde poți găsi și alte trei etichete reper ale Cramei Liliac, Nectar of Transylvania, Liliac Pinot Noir Rose și Liliac Fetească Regală.
Podgoria Lechința întrunește condițiile climatice pentru producția acestui tip de vin.

Strugurii înghețați din podgoria Liliac sunt recoltați manual, la o temperatură de -13°C, la începutul lunii decembrie. Mustul concentrat obținut prin presarea boabelor înghețate dă naștere unui vin în cantitate redusă și foarte dulce. Este fermentat și maturat în tancuri de inox, timp de 9 luni pe drojdie. Rezultă astfel un vin cu o culoare galben-aurie strălucitoare, care are un buchet de flori de câmp, cu arome de fructe galbene – caise, piersici, dar și lychee. Gustativ, este proaspăt și vibrant, cu nuanțe de ananas și final cu note de fructe tropicale.

ice wine liliac

Se poate servi alături de clătite cu gem de caise, Crème Brûlée, cheesecake, la o temperatură recomandată de 8°C.

Totodată, vinul de desert Nectar of Transylvania, realizat după metoda schilfwein, a fost clasat pe locul al doilea în cadrul aceluiași top.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro