Jean-Rémi Caillon
News

Cheful Jean-Rémi Caillon revine în România la invitația brandului chinezesc Moutai

Chef-ul francez Jean-Rémi Caillon, cunoscut pentru proiectele sale din Courchevel, Franța, premiate de către Ghidul Michelin, se întoarce în România la invitația prestigiosului brand chinezesc Moutai. Moutai este emblema moștenirii culturale chineze, o băutură spirtoasă extrem de apreciată la cel mai înalt nivel, care se integrează perfect în experiențele gastronomice de top, specifice restaurantelor premiate de ghidurile internaționale.

Astfel, pe 25 și 26 iunie, chef Jean-Rémi Caillon va găti alături de Vlad Pădurescu, head chef al L’Atelier Relais & Châteaux, în cadrul unor cine-eveniment de excepție. Meniul pregătit de cei doi artiști culinari va elogia Moutai, transformând această băutură iconică în ingredientul cheie al preparatelor și un element de asociere memorabil, menit să evidențieze aromele și texturile felurilor de mâncare.

„Este o onoare să gătesc cu Moutai, un produs-fanion, care face parte din moștenirea culturală chineză. Gastronomia mea are o dimensiune culturală puternică, menită să spună povești și să aducă împreună oameni de pretutindeni, uniți de aprecierea pentru preparatele fine. Dintotdeauna, obiectivul meu a fost să gătesc la cel mai înalt nivel. Pot face acest lucru doar folosind ingrediente de calitate și realizând asocierile potrivite. Moutai este brandul care reușește să pună în evidență arome și să bucure chiar și cele mai fine papile, așa că sunt mândru și fericit să pot susține acest eveniment.”,

a declarat chef Jean-Rémi Caillon.

Printre preparatele care și-au făcut loc în meniul celor doi chefi se numără Les Champignons, ciuperci cu iaurt și înghețată de Moutai și caviar, Le Zander, șalău cu fasole, mentă, migdale și sos Moutai, La Urdă, urdă cu ierburi, semințe și nuci, coulis de caise cu Moutai și șofran.

„Mă bucur că am reușit să îl familiarizez pe Jean-Rémi Caillon cu ingredientele românești și că, împreună, am conceput acest meniu multicultural, adus în prim-plan de Moutai. Această colaborare evidențiază respectul nostru pentru diversitatea culturală și dedicarea față de excelența culinară”,

a spus Vlad Pădurescu.

Moutai este băutura-fanion a Chinei, un „Baijiu” (“bai”, însemnând “alb”, iar “jiu”, “băutură”) produs din sorg roșu și grâu. În China, Moutai este un simbol cultural și diplomatic, recunoscut pentru calitatea sa excepțională și tehnica de producție complexă. Fiecare lot este fermentat și distilat de mai multe ori pe an, apoi stocat timp de cinci ani în vase de ceramică, permițând alcoolului să își dezvolte aromele.

CITEȘTE ȘI
România a urcat pe podium la toate categoriile Worldchefs European Grand Prix Rimini 2025

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.




Booking.com