restaurant herăstrău
Restaurante Restaurante casual dining

Cherhanaua Ancora (București)

Când spui cherhana, te gândești automat la mare, soare și pește proaspăt pescuit. Dacă partea cu marea și soarele este mai grea în lunile ce urmează, partea cu peștele proaspăt pescuit se poate întâmpla zilnic și în București, privind printre copaci o altă întindere de apă. Cherhanaua Ancora este un restaurant cu specific combinat, atât de cherhana autohtonă, cât și cel mediteraneean, inspirat de pe malurile mai însorite de la sud, dar situată în Nordul Bucureștiului, pe malul lacului Herăstrău.

Despre Cherhanaua Ancora

Restaurantul a fost de la început, din 2013, gândit ca o oază de vacanță, care să te trimită cu gândul pe litoral. Astfel a luat naștere și numele și decorul marin, de litoral, în culori deschise și suprafețe vitrate mari, care le lasă să te bucuri de priveliștea parcului și a lacului. În condiții normale, în salon au loc 120 de persoane, însă în această perioadă funcționează la capacitatea redusă, impusă de normele de distanțare. Terasa este și ea generoasă, putând acomoda până la 90 de locuri.

Și pentru că peștele a făcut mereu casă bună cu vinul, la Cherhanaua Ancora se organizează periodic degustări de vinuri și seri speciale de pairing.

Despre meniul Cherhanalei Ancora

Meniul este unul pescăresc, atât cu preparate de cherhana autohtonă, cu rețete de pește de mare și de apă dulce, cât și preparate mediteraneene. Totuși, dacă nu ești mare iubitor de pește și te-ai nimerit la o masă cu prietenii aici, există câteva preparate pe bază de carne sau legume care să îți satisfacă poftele.

Meniul a fost permanent îmbogățit și adaptat în funcție de cerințele oaspeților, iar în prezent cele mai comandate preparate sunt salata de icre de știucă cu ulei din sâmburi struguri, zacusca de casă cu sturion, hamsii crocante, borșul pescăresc, rapane la tigaie cu ardei iute, usturoi și vin alb, calcan de Marea Neagră prăjit sau la plită, tartar de ton, lup de mare cu roșii, măsline și rozmarin, iar la desert tiramisu este vedeta.

Meniul de vinuri cuprinde o selecție bogată de etichete, atât românești, cât și străine, iar acestuia i se alătură o gamă de spirtoase și cocktailuri clasice.

Cherhanaua Ancora – Șoseaua Nordului 7-9, în interiorul Parcului Herăstrău, București

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

elefant.ro
Booking.com

TukTuk.ro