bistro
Restaurante Restaurante casual dining

Cozo & Co (București)

Conceptele de locații mixte sunt din ce în ce mai des prezente la nivel internațional și același lucru începe să se întâmple și în România. Este și cazul magazinului-bistro Cozo & Co din Piața Victoriei.

Despre bistroul Cozo & Co

Situat într-unul din polurile de business ale orașului, bistroul este deschis doar în timpul săptămânii, având la intrare și un generos magazin tip băcănie, cu diverse alimente sănătoase, prăjituri pentru acasă și vinuri pe alese.

Deschis în luna mai a acestui an, Cozo & Co își ia numele de la mini-cozonacii cu diverse umpluturi, de la ciocolată albă sau neagră la nuci, fistic sau alune, o emblemă a locației.

Situat la primul etaj dintr-o clădire hibrid, de birouri și locuințe aflată în Piața Victoriei, chiar la intrarea pe strada Buzești, bistroul are 30 de locuri, iar de designul său s-au ocupat proprietarul sub atenta îndrumare a Mirunei Darie de la firmei de arhitectură care a proiectat spațiul. „Am creat un spațiu boutique, primitor și prietenos cu o ambianță urbană cu accente industriale și o notă vintage în care toți clienții să se simtă relaxați și nostalgici cu privire la băcăniile de odinioară”, povestește proprietara Cozo & Co.

Despre meniul Cozo & Co

Meniul este unul specific de bistro, cu preparate preluate din bucătăria internațională, de la pește la carne și legume. Printre mâncărurile emblematice ale Cozo & Co se numără pieptul de curcan în crustă de parmezan, puiul popcorn, lupul de mare cu sos mediteranean sau rock shrimp tempura. De meniu s-a ocupat bucătarul șef, Dorel Neculai, împreună cu proprietarul bistroului, pentru a ajunge astfel la o variantă echilibrată de preparate, care să satisfacă toate gusturile, fără a fi o varietate obositoare de produse.

Deserturile sunt atât cele pregătite de bucătăria bistroului, cât și cele din vitrina băcăniei, primite de la alți furnizori.

Meniul de băuturi este și el unul bogat, cu o gamă variată de vinuri prezente și pe rafturile magazinului, pentru a fi luate acasă.

Cozo & Co – Calea Victoriei 155, bl. D1, tronson 8, București

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

elefant.ro
Booking.com

TukTuk.ro