crama liliac
Drinks News

Crama Liliac a lansat vinul Unexpected

Luna trecută, Crama Liliac a lansat vinul Unexpected care, după cum îi spune și numele, a fost creat printr-o întâmplare  neașteptată, devenind astfel cel mai nou vin din portofoliul Liliac, produs într-o ediție limitată.

Crama Liliac este situată în arealul viticol Lechința, având 52 de hectare de viță de vie în centrele viticole Vermeș-Lechința și Batoș. Crama este situată în localitatea Batoș, județul Mureș. În zilele noastre, Liliac reînvie tradiţia pe care Transilvania o are în viticultură. Peisajul secular şi tehnica modernă crează, pe cele 52 de hectare, o simbioză perfectă. Aici sunt produse vinuri autohtone, ce cuceresc prin rafinament şi complexitate. Indiferent dacă sunt albe, roşii, rose sau irezistibil de dulci. Vinurile Liliac sunt produse sub îndrumarea oenologului francez Laurent Dubreuil, un expert cu mulți ani în domeniu.

“Nici o poveste de succes nu începe cu totul a mers conform planului. Așa începe și povestea vinului Unexpected, un vin ce  nu era planificat dar care, printr-o turnură neașteptată a evenimentelor, s-a transformat în ceea ce aveam să decidem că e un vin minunat, ce merită să intre în colecția noastră de vinuri, un miracol în formă  lichidă.  Neașteptatul este un Sauvignon Blanc, dar în același timp nu este. Trebuie să-l deguști ca să-l simți. Ne-a surprins și pe noi, așa cum o să te surprindă și pe tine. De aceea, acesta este mai mult decât un vin, este greșeala noastră favorită”,

a declarat Miron Radić, Director General al Cramei Liliac.

Așadar, Liliac Unexpected este un alt fel de Sauvignon Blanc, obținut dintr-o eroare tehnică a instalației de răcire, dar care a dus la un produs neașteptat de bun. Experții spun despre el că este un vin intens aromat, care seamănă cu cele din Lumea Nouă, cu nuanțe atât vegetale, cât și exotice.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

elefant.ro
Booking.com

TukTuk.ro