vinul moștenirea
News

Crama Măcin lansează ediția limitată de vin Moștenirea

Centenarul este subiect bun pentru lansări și evenimente anul acesta și o nouă ediție limitată a ieșit pe piață săptămâna trecută. 1918 sticle de vin Moștenirea de la Crama Măcin sunt disponibile pentru colecționari.

 Vinul Moștenirea este un un cupaj de Fetească Neagră și Băbească Neagră. O Fetească Neagră în proporție de 80%, vinificată separat de Băbeasca Neagră, baricată cât să îi imprime note fine de vanilie și condiment. Este un vin cu o corpolență medie, cu taninuri moi și 13 grade alcoolice, perfect integrate. Surprinde prin aromele intense de fructe roșii (zmeură, vișine, cireșe coapte), prune, coacăze negre, dar și prin notele florale și condiment dulce. Este un vin tânăr căruia dacă i se dă ocazia să se mai învechească în sticlă, va spune povestea locului în tonuri aromatice.

Strugurii sunt culeși din podgoria scăldată de soare, Sarica-Niculițel, cea mai veche podgorie din Dobrogea și reprezintă un omagiu adus vechii tradiții a vinului de pe aceste plaiuri, încă dinaintea cuceririi romanilor.

Vinul Moștenirea poate fi asociat cu brânzeturi maturate și cu mâncăruri pe bază de carne roșie și vânat. Porc brezat, coaste de miel, tocană de căprioară, rață cu varză roșie sunt doar câteva din sugestiile pentru un wine pairing de succes.

Și pentru a păstra întregul concept al ediției limitate, Vinul Moștenirea se poate comanda la prețul de 191,8 lei.

 

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro