smart shopping
Foto: LukaTDB
Ponturi

Cum să faci cumpărături în mod inteligent

Se tot zvonește despre o nouă perioadă de carantină severă și asta ar putea însemna un nou val de cumpărături haotice în supermarketuri. Și dacă nu intrăm în carantină, oricum vin Sărbătorile, perioadă în care cumpărăturile compulsive sunt sport național.

Dar cum să facem să nu ne lăsăm duși de val și să facem cumpărături în mod inteligent? Iată câteva soluții la îndemână.

Inventarul cămării

Înainte de a pleca la cumpărături, fă un inventar al cămării pentru a vedea ce ai deja și ce îți mai trebuie. De asemenea, observă ce produse stau de mult acolo și pe de o parte, caută rețete creative care să le includă, pe de altă parte, nu mai cumpăra acel produs la următoarea vizită la supermarket pentru că e clar că nu sunt șanse să îl folosești prea curând.

Vânătoarea de oferte

Toate supermarketurile au oferte periodice, așa că cel mai bine este să le urmărești, fie prin canalele lor de comunicare, fie direct în magazin și să îți iei produsele la ofertă, poate chiar mai multe într-o singură vizită, dacă ele nu sunt perisabile.

Cu burta plină

Acesta este un sfat pe care probabil că l-ai tot auzit: nu te duce la cumpărături când ți-e foame. Dar este foarte adevărat. Când ai stomacul gol, totul parte mai atractiv pe rafturi și ai astfel tendința să cheltuiești mai mult, adunând în coș tot felul de pachete și punguțe pe care probabil că nu le-ai fi luat dacă mergeai sătul la cumpărături.

Atenție la preț versus cantitate

Este posibil ca uneori să fii vrăjit de un preț mai mic al unui item față de alte produse similare, dar compară-l și cu cantitatea. De multe ori aceasta este mai mică pentru produsul mai ieftin. Unele supermaketuri au scris pe etichetă și costul per kilogram, de exemplu, ajutându-te să compari, dar pentru altele, însă, este nevoie să îți aduci aminte aritmetica din școală.

Cumpărături vărsate

O altă economie poți face dacă alegi să cumperi produsele în varianta lor vărsată. Fasolea, de exemplu, o găsești și vărsată în supermarketuri. La fel condimentele sau ceaiurile, din magazinele specializate.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

elefant.ro
Booking.com

TukTuk.ro