ferran adria
Food stories News

El Bulli s-a transformat în loc de dormit pentru o noapte

Faimosul restaurant spaniol al lui Ferran Adrià, care a scris istorie la nivel mondial și a pus bucătăria moleculară pe harta gastronomică a lumii, s-a închis în 2011, fiind transformat într-un muzeu creat să fie „ecosistemul prefect pentru creativitate”. Iar acum, în parteneriat cu Airbnb, au pregătit o acțiune specială care a transformat restaurantul-muzeu într-un spațiu de cazare pentru o noapte.

Doi foarte norocoși obsedați de restaurante au ocazia „o dată în viață” să doarmă în interiorul El Bulli 1846, pe un pat în formă de farfurie. Oferta este un parteneriat cu Airbnb. Potrivit anunțului, această experiență într-un „spațiu mitic care a declanșat o revoluție culinară” este disponibilă doar pentru o singură noapte, iar cei care au dorit să rezerve sejurul, au participat la o loterie pentru a fi selectați pentru acest privilegiu. Airbnb nu a perceput nicio taxă pentru acest sejur, câștigătorii trebuie să se deplaseze la Roses, micul orășel spaniol în care se află El Bulli 1846 (se asigură un serviciu auto de la un aeroport din apropiere până la clădirea de pe faleză).

Noaptea o petrec pe acest „pat-farfurie”, despre care se presupune că este inspirat de faimosul fel de mâncare cu măsline lichefiate al restaurantului.

ferran adria el bulli
Ferran Adrià

Experiența El Bulli 1846 nu include, însă și cina gătită de Ferran Adrià. În timpul sejurului de o noapte, oaspeții se deplasează la un restaurant din apropiere, fără nume, care se pare că este unul dintre preferatele bucătarului, ceea ce pare ridicol atunci când te afli deja într-un templu al gastronomiei moderne. A doua zi, norocoșii sunt invitați la Enigma, restaurantul din Barcelona al lui Albert Adrià, fratele lui Ferran, un alt mare bucătar.

CITEȘTE ȘI
Grand Central Oyster Bar (New York)

Fiind un fost restaurant transformat în muzeu, este logic de înțeles că nu există duș în „cameră”, informație specificată de la început în ofertă. Însă cei doi norocoși vor primi din partea gazdelor un kit de îngrijire personală. Până la urmă ce, ar fi prima oară când faceți duș cu șervețele umede?!

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.




Booking.com