The Macallan
News

Frații Roca deschid un restaurant în Scoția

Trioul din spatele faimosului restaurant spaniol El Celler De Can Roca va lansa un restaurant la The Macallan Estate din Scoția, la sfârșitul acestei veri.

TimeSpirit va fi primul restaurant permanent al fraților Joan, Josep și Jordi Roca din afara Spaniei și va oferi un meniu de degustare cu nouă feluri de mâncare, ce este “o explorare culinară” a The Macallan.

Colaborarea a fost creată pentru a sărbători cea de-a 200-a aniversare a mărcii de whisky și se va afla în inima domeniului, cu o sală de mese proiectată de David Thulstrup, designerul restaurantului original Noma din Copenhaga.

Spațiul de la The Macallan Estate a fost reimaginat pentru a crea “experiența culinară gastronomică supremă și imersiunea în natură, în timp ce mesele au vedere la dealurile din Speyside”.

Deschis în 1986, El Celler De Can Roca deține trei stele Michelin și a fost desemnat cel mai bun restaurant din lume de către The World’s 50 Best Restaurants în 2013 și 2015, fiind clasat pe locul al doilea în 2011, 2012, 2014 și 2018.

„EI Celler de Can Roca este unul dintre cele mai lungi parteneriate ale The Macallan și timp de peste doisprezece ani am curatoriat împreună creații culinare excepționale, produse noi și inovații”,

spune Jaume Ferràs, director de creație la The Macallan.

Frații Roca a adăugat: „Legătura dintre El Celler de Can Roca și Scoția este emoționantă, iar TimeSpirit ne va permite să ne imaginăm cum ar fi El Celler de Can Roca pe cea de-a 60-a paralelă nordică. Călătoriile lungi pe care le-am făcut în Scoția și inspirația pe care am găsit-o în vechile sale cărți de bucate ne-au oferit șansa de a aduce un omagiu bucătăriei scoțiene. Am fost peste tot în țară, am băut din licoarea sa, i-am dedicat timp și am dori acum să împărtășim bucătăria noastră prin intermediul The Macallan. Sărbătorim parteneriatul nostru de lungă durată ca parte a celei de-a 200-a aniversări a The Macallan și distilăm istoria sa interesantă din bucătărie.”

CITEȘTE ȘI
Cele mai bune sandvișuri din America în 2019

TimeSpirit acceptă rezervări începând cu 1 august, iar prețurile și detaliile meniului urmează să fie confirmate luna viitoare.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.




Booking.com