gault et millau
News

Gault et Millau și-a desemnat laureații pentru 2019

Săptămâna trecută primul ghid internațional dedicat localurilor și-a desemnat câștigătorii. După ce anul trecut a apucat să se rezume doar la București, pentru 2019 a avut timp să străbată țara în cele mai importante orașe ale sale și să guste din preparatele restaurantelor ce s-au făcut remarcate.

16 orașe ale țării au fost vizitate, iar din capitalele regiunilor s-au remarcat pe primele locuri Baracca în Cluj, Clos des Colombes în Constanța, Toujours în Iași și Vinto Gastro Winebar în Timișoara.

În București, primle trei locuri le-au revenit restaurantelor Bistro Ateneu, Kaiamo și The Artist, primul cu 15,5 puncte, iar următoarele două cu câte 15 puncte fiecare. Mai mult de atât, Bucătarul șef și co-proprietar al Bistro Ateneu, Alex Dumitru, a fost desemnat și bucătarul anului de același ghid prestigios. Bucătarul șef și proprietarul de la Kaiamo, Radu CM Ionescu a fost și el în lumina reflectoarelor, fiind desemnat Great Chef of Tomorrow. Patiserul anului a fost desemnată Ana Consulea, iar echipa cea mai bună de servire a fost cea de la Baracca din Cluj.

Și restaurantele mai casual, denumite la ei Pop și-a găsit locul în ghidul Gault et Millau, cele mai importante fiind Mesange Fromagerie, Papila și PizzaMania.

Un loc special în gala laureaților l-au avut și promotorii gastronomiei românești care fac parte din echipele Asociației Ivan Patzachin, Asociația Transilvania și GastroArt.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro