pinsa
Restaurante Restaurante casual dining

Cannoleria (București)

Deschisă prima oară în Cosmopolis în 2019, Cannoleria s-a mutat în casă nouă pe străduțele elegante dintre Calea Floreasca și Calea Dorobanți, acolo unde odată intrat în curtea pitorească, ești teleportat pe malurile Adriaticii.

Despre pinza bar-ul Cannoleria

Când i-am întrebat despre restaurant, primul lucru pe care ni l-au spus este că nu sunt un restaurant, ci un pinsa bar. Adică au un meniu scurt, preponderent axat pe pinsa, un concept nou în România. Și conceptul se extinde. Deja au două francize, una în zona Decebal din București și una în Constanța, iar acum sunt pe ultima sută de metri cu Cannoleria Express, de unde se vor putea lua pinsa la felie și dulciuri la pachet.

Andreea, româncă, și Andrea, soțul ei italian, s-au ocupat de întregul concept și de design, iar în căsuța autentică din Floreasca au adus un strop de Italia, unde nu doar că se servesc pinsa și cannoli, ci există și un mic magazin de produse italienești.

Despre meniul Cannoleria

Întregul meniu a fost gândit de Andrea di Russo, care de altfel este și chef-ul locației. Toate rețetele sunt autentice, iar ingredientele sunt aduse din Italia.

Pinsa romana este străbunica pizzei, după cum ne spun cei de la Cannoleria, al cărei aluat este făcut dintr-un amestec de făină de orez, făină de soia și făină de grâu. În meniu găsiți 18 feluri de pinsa, dintre care unele gourmet, cum ar fi cea cu creveți, cremă de trufe, burrata și mozzarella fior di latte, dar și lasagna alla bolognese și parmigiana de vinete, iar pentru o masă mai ușoară, au și două tipuri de salate.

La acestea se adaugă deserturile de la care și-au luat numele, cannoli siciliene, cât și alte dulciuri tradiționale italiene, precum tiramisu sau baba napoletan ori torta de la nonna.

Pe lângă lista de vinuri italienești și câteva răcoritoare clasice, în meniul de băuturi mai găsiți și produse tradiționale din Peninsulă precum sucul chinotto, sucul pago, sanbitter și crodino.

Cannoleria, str. Cornescu nr. 4

Citește și Cele mai bune locuri din Roma pentru a gusta preparate tradiționale

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro
Booking.com

TukTuk.ro