zexe
Restaurante Restaurante casual dining

Amalgam Zexe Concept – un spațiu multi-disciplinar (București)

Un nou restaurant gâdilă papilele bucureștenilor la sfârșitul acestui an. Amalgam Zexe Concept este, însă, mai mult decât un restaurant, este un spațiu multi-disciplinar, ce reunește talentul tuturor membrilor familiei Consulea, cei care au creat lanțul Zexe.

Despre restaurantul Amalgam Zexe Concept

Noul spațiu din seria Zexe reunește ceea ce știu să facă cel mai bine mai mulți membri ai familiei Consulea și cuprinde un restaurant – o creație 100% Alexandru Consulea, o cafenea-cofetărie – în care se regăsesc deserturi create de cofetarul Ana Consulea, o verandă și Florăria Zexe, business fondat de Diana Consulea, florist.

Localul are o capacitate totală de 78 de locuri, iar investiția se ridică la 100.000 de euro.

De decorarea spațiului luminos, ce te poartă în serele exotice, s-a ocupat Sebastian Barlica. „Toate cele patru zone distincte au fost corelate prin motive florale și plante, care au dat tonul amenajării. Cromatica este una pozitivă, luminoasă, cu tonuri subtile de verde, gri, nuanțe stinse de albastru și auriu. Tapetul pe care l-am folosit este creat de echipa AeDesign – colecția 54 Rue de Montparnasse m-a inspirat și mi s-a părut potrivită, având în vedere vecinătatea cu celebra strada Pangrati, unde se află atelierele de creație ale celor mai importanți artiști plastici români. Amenajarea poartă însemnul naturalului și al luminii; totul se relativizează și ia naștere din natură, de la materialele folosite: piatra – marmura, motivele vegetale naturale sau interpretate”, a declarat Sebastian Barlica.

Restaurantul este completat și de o cramă și de o verandă care abundă de verdeață, în care vor avea loc degustări de vinuri și care va deveni terasă, pe timpul verii.

Despre meniul Amalgam Zexe Concept

Meniul restaurantului se axează pe o viziune mai modernă a gastronomiei românești, cu produse din ingrediente autohtone atent alese. Printre preparate se numără pate de ficat de rață, cognac și nucșoară, vinete cu maioneză din porumb, cupă cu cozi de raci, paste cu ragu de vânat, ciorbă de perișoare din Mangalița, iepure cu praz și măsline, șnițel de cerb sau piure cu unt de capră.

Pe lângă acestea, există și un meniu de pizza, cu sortimente precum pizza cu piept de rață din carmangeria proprie, pizza cu brânză de burduf sau pizza cu ragu de cerb.

Pe meniu se regăsesc, însă, și produse vegetariene și fără gluten.

Cofetăria din cadrul Amalgam Zexe Concept prezintă deserturi create de cofetarul Ana Consulea și echipa Zexe Braserie, într-o nouă viziune. Deserturile din vitrina cafenelei Amalgam sunt decorate și ambalate mai simplu, pentru a fi mai ușor de transportat, focusul fiind spre take-away. Aici se regăsesc câteva prăjituri prezente la Zexe Braserie, dar în varianta verină (la pahar) – Le Petit-Antoine, Cheesecake fără zahăr, Foret-Noire și Exotic, două babe (rom și whisky), prăjituri cu foi, tarte cu ciocolata și caramel sărat, o serie de trei Shok-uri, alături de o gamă Huggie – checuri mari la felie, biscuiți la bucată și tarte cu fructe.

Amalgam Zexe Concept – Calea Dorobanți 239, București

Tags

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro