chef Giuseppe Raciti
News

Issima – un nou concept lansat de restaurantele Sciccheria

Restaurantele Sciccheria anunță programul Issima, o colaborare cu Giuseppe Raciti, cheful care a adus restaurantului Zash, din Italia, o stea Michelin. Astfel, începând cu luna februarie, bucătarul devine consultant culinar al brandului. Ca urmare a acestui parteneriat, Giuseppe Raciti va semna meniurile celor două restaurante – Sciccheria Pipera, situat în zona metropolitană a Bucureștiului, pe bulevardul Pipera, și Sciccheria Rosetti, pe strada Tudor Arghezi -, va contribui la pregătirea personalului, va organiza cine de degustare, pentru oaspeții restaurantelor, va realiza meniuri și va găti personal, în cadrul evenimentelor corporate și private, unde este solicitat.

“Sunt profund inspirat de etica de muncă și pasiunea specifice echipei Sciccheria, așa că mă bucur că fac parte din acest proiect. Viziunea mea culinară este în armonie cu principiile descoperite aici: un angajament neabătut față de selecția de ingrediente premium, evidențiate prin tehnici de gătire aparent simple, menite să potențeze aromele și beneficiile materiilor prime. În același timp, sunt pregătit să aduc și un suflu nou, de creativitate. Preparatele pe care le voi adăuga meniului vor fi un tribut adus patrimoniului sicilian, prin intermediul unui stil gastronomic ‘fusion’ care echilibrează tradiția cu abordări contemporane, invocând pentru oaspeții noștri o experiență culinară de neuitat, o veritabilă odă închinată Siciliei mele dragi.”,

a declarat Giuseppe Raciti, chef consultant la Sciccheria.

Cei care optează pentru evenimente private sau corporate marca Sciccheria se vor putea bucura de expertiza chefului ce se va implica atât în partea de concepere meniu, cât și în cea de implementare la fața locului. Au deja 3 variante de meniuri de catering fine dining, realizate de către chef Raciti pentru clienții de evenimente corporate sau private, însă, în funcție de specificul fiecărei ocazii, se pot realiza modificări și propuneri adaptate.

CITEȘTE ȘI
Maize Farm to Table lansează hotdogs gourmet

Întreaga colaborare se desfășoară sub conceptul de Issima, menit să surprindă esența experienței Sciccheria, în parteneriat cu Giuseppe Raciti, pornind de la termeni precum „grandissima”, „belissima”.

În fiecare lună, Sciccheria și Giuseppe Raciti vor organiza împreună cine de degustare, pentru oaspeții localurilor. Prima va avea loc pe 27 februarie, de la ora 20:00, în localul din strada Tudor Arghezi. Meniul va include preparate care să ilustreze stilul său gastronomic puternic ancorat în rădăcinile și tradițiile Siciliei. Prețul meniului este de 890 lei, cu asociere de vinuri inclusa. Rezervările sunt disponibile la numărul de telefon 0758.333.231 sau la e-mail issima@sciccheria.ro.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.




Booking.com