Restaurante Restaurante casual dining

Joben Bistro, frățiorul din București al faimosului pub din Cluj

După ce bistroul-pub din Cluj cu același nume și-a făcut și un renume, a venit vremea să se suie în aparatul său de zbor complicat și să aterizeze în Centrul Vechi din București pentru a deschide o nouă poveste. Așa a apărut la sfârșitul lui octombrie anul trecut și versiunea din Capitală.

Despre Joben Bistro

Joben – Top Hat în engleză, reprezintă unul dintre simbolurile epocii victoriene, epocă din care designul locației s-a inspirat, Joben devenind un simbol steampunk în România încă din 2015 când s-a deschis cel din Cluj. Pentru decorarea primului avanpost, owner-ii au lucrat cu echipa de design de la 6th Sense, iar pentru localul din București au apelat la expertiza celor de la Nado. Bistroul din București, însă, este mult mai mare decât cel din Cluj, cu o capacitate de 300 de locuri. Pe tavanul locației din Cluj plutește un Zeppelin, în timp ce în locația din București este o căruță desprinsă din povești. Ceasuri vintage transformate în mașinării inspirate din cărțile lui Jules Verne, un bar într-o locomotivă, o bibliotecă și o gară părăsită sunt doar câteva dintre elementele definitorii ale locului.

Începând din fiecare zi de joi a săptămânii, după ora 22:00, luminile se sting ușor și locația se transformă în club. Astfel, într-un nor de fum rece și lumini stroboscopice, căruța din secolul al XIX începe să se învârtă pe cerul unei constelații, semn că petrecerea poate să înceapă.

Meniul Joben Bistro

Meniul de mâncare este scurt, cu câte un preparat din fiecare categorie, însă atingând exact acele feluri care ne plac tuturor, fie că este vorba de coaste, de burgeri sau de un somon cu risotto. Și totul este home made, inclusiv chiflele pentru burgeri. Selecția a fost făcută de echipa din bucătărie și cea managerială, în baza preferințelor publicului din Centrul Vechi.
Meniul de băuturi conține, pe lângă o selecție impresionantă de vinuri exclusiv românești, un capitol de signature drinks, cu cocktail-uri inspirate din personajele lui Jules Verne. Luiza Muller este un succes al casei, o băutură cu borș și gin care îți spune povestea frumoasei idile pe care Jules Verne a avut-o cu această Luiza, undeva prin Transilvania.

Dacă te gândești să dai o fugă la Cluj, însă, trebuie să știi că meniurile celor două localuri diferă, după cum diferă și publicul lor.

Joben Bistro București, str. Șelari nr. 16, Centrul Vechi

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro