torno subito
News

Massimo Bottura deschide primul său restaurant din SUA

Massimo Bottura conduce Osteria Francescana din Modena, Italia, care s-a clasat de două ori pe primul loc pe lista World’s 50 Best Restaurants. De asemenea, se află în spatele restaurantului Torno Subito din Dubai, care a primit o stea Michelin, și a fost prezentat pe larg la tv, inclusiv în serialul Netflix „Chef’s Table”. Astfel, a devenit un nume cunoscut chiar și pentru cei care nu au fost niciodată în restaurantele sale. Iar acum și-a extins deja rețeaua de restaurante cu încă unul, Torno Subito în Miami.

Restaurantul a fost deschis pe 21 august și se află deasupra zonei de restaurante de lux din Downtown, Julia & Henry’s. Acesta a fost deschis în parteneriat cu King Goose Hospitality, grupul care administrează Julia & Henry’s și alte concepte din Miami, precum Pubbelly Sushi.

Interiorul Torno Subito se inspiră din călătoriile din copilărie ale lui Bottura în orașul de coastă Rimini, Italia, și prezintă ferestre mari și o paletă de culori vibrante. Are un bar roșu în formă de U, un cuptor de pizza cu dale galbene și dungi colorate menite să evoce senzația de circ.

Bottura i-a încredințat lui Bernardo Paladini, același bucătar care a contribuit la obținerea stelei Michelin inaugurale de către Torno Subito Dubai, conducerea avanpostului din Miami în calitate de bucătar-șef. Paladini a fost în Miami în ultimele 18 luni pentru a cunoaște fermierii, crescătorii de animale, pescarii și producătorii de brânzeturi din zona Floridei de Sud, astfel încât meniul să reflecte locația: „Fiecare restaurant este conceput pentru a încorpora arome locale”.

Printre antreurile de la noul restaurant din Miami se numără pappa al pomodoro, care este preparată cu pâine veche de o zi, roșii și spumă de Parmigiano Reggiano. I Love Tartar le permite clienților să își personalizeze propriul fel de mâncare, alegând peștele crud și garniturile.

CITEȘTE ȘI
Chef Ricardo Deus, despre savuroasa gastronomie portugheză

Paladini pregătește pastele preferate, precum spaghete cu roșii italiene și busuioc proaspăt, Cacio e Pepe și Carbonara. Meniul conține, de asemenea, emblematicul Emilia Burger care apare în multe dintre meniurile lui Bottura. Această versiune unică a clasicului american infuzează brânza Parmigiano Reggiano și oțetul balsamic într-o chiftea făcută din coaste de vită și cârnați de porc cotechino.
Unul dintre deserturi, numit Oops, I Burned the Key Lime Pie, este exclusiv pentru locația din Miami, dar este o preluare a clasicului Oops, I Dropped the Lemon Tart al lui Bottura de la Osteria Francescana.

„În loc să scăpăm tarta cu lămâie, așa cum a făcut un servitor în Francescana Osteria, am făcut o glumă spunând că am lăsat plăcinta prea mult timp în cuptor”, a spus Paladini. „Este o celebrare a imperfecțiunii și a tradiției locale.”

Meniul de mâncare este însoțit de o listă extinsă de vinuri, cu un mix variat de producători renumiți și mai puțin cunoscuți. Iar meniul de cocktailuri a fost creat de Dante, barul din New York care a ajuns în fruntea listei World’s 50 Best Bars 2019. Meniul este centrat pe tradițiile italiene în materie de băutură și include Negroni și spritz, dar există și o aluzie la cultura Miami, cu câteva băuturi inspirate de plajă.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.




Booking.com