Massimo Bottura conduce Osteria Francescana din Modena, Italia, care s-a clasat de două ori pe primul loc pe lista World’s 50 Best Restaurants. De asemenea, se află în spatele restaurantului Torno Subito din Dubai, care a primit o stea Michelin, și a fost prezentat pe larg la tv, inclusiv în serialul Netflix „Chef’s Table”. Astfel, a devenit un nume cunoscut chiar și pentru cei care nu au fost niciodată în restaurantele sale. Iar acum și-a extins deja rețeaua de restaurante cu încă unul, Torno Subito în Miami.
Restaurantul a fost deschis pe 21 august și se află deasupra zonei de restaurante de lux din Downtown, Julia & Henry’s. Acesta a fost deschis în parteneriat cu King Goose Hospitality, grupul care administrează Julia & Henry’s și alte concepte din Miami, precum Pubbelly Sushi.
Interiorul Torno Subito se inspiră din călătoriile din copilărie ale lui Bottura în orașul de coastă Rimini, Italia, și prezintă ferestre mari și o paletă de culori vibrante. Are un bar roșu în formă de U, un cuptor de pizza cu dale galbene și dungi colorate menite să evoce senzația de circ.
Bottura i-a încredințat lui Bernardo Paladini, același bucătar care a contribuit la obținerea stelei Michelin inaugurale de către Torno Subito Dubai, conducerea avanpostului din Miami în calitate de bucătar-șef. Paladini a fost în Miami în ultimele 18 luni pentru a cunoaște fermierii, crescătorii de animale, pescarii și producătorii de brânzeturi din zona Floridei de Sud, astfel încât meniul să reflecte locația: „Fiecare restaurant este conceput pentru a încorpora arome locale”.
Printre antreurile de la noul restaurant din Miami se numără pappa al pomodoro, care este preparată cu pâine veche de o zi, roșii și spumă de Parmigiano Reggiano. I Love Tartar le permite clienților să își personalizeze propriul fel de mâncare, alegând peștele crud și garniturile.
Paladini pregătește pastele preferate, precum spaghete cu roșii italiene și busuioc proaspăt, Cacio e Pepe și Carbonara. Meniul conține, de asemenea, emblematicul Emilia Burger care apare în multe dintre meniurile lui Bottura. Această versiune unică a clasicului american infuzează brânza Parmigiano Reggiano și oțetul balsamic într-o chiftea făcută din coaste de vită și cârnați de porc cotechino.
Unul dintre deserturi, numit Oops, I Burned the Key Lime Pie, este exclusiv pentru locația din Miami, dar este o preluare a clasicului Oops, I Dropped the Lemon Tart al lui Bottura de la Osteria Francescana.
„În loc să scăpăm tarta cu lămâie, așa cum a făcut un servitor în Francescana Osteria, am făcut o glumă spunând că am lăsat plăcinta prea mult timp în cuptor”, a spus Paladini. „Este o celebrare a imperfecțiunii și a tradiției locale.”
Meniul de mâncare este însoțit de o listă extinsă de vinuri, cu un mix variat de producători renumiți și mai puțin cunoscuți. Iar meniul de cocktailuri a fost creat de Dante, barul din New York care a ajuns în fruntea listei World’s 50 Best Bars 2019. Meniul este centrat pe tradițiile italiene în materie de băutură și include Negroni și spritz, dar există și o aluzie la cultura Miami, cu câteva băuturi inspirate de plajă.
Adaugă un comentariu