Adi Hadean. Foto: masterchef.protv.ro
Chefi

Portret de chef: Adrian Hadean

chef hadeanPe Adrian Hădean îl știe toată lumea care a fost vreodată interesată de mâncare, dar și cei care sezon după sezon se nimeresc să ajungă luni seara pe Pro Tv, acolo unde este difuzat concursul Masterchef, din jurul căruia face parte.

Pasiunea sa a apărut pur și simplu, așa cum apar toate pasiunile. „Am avut primul contact cu bucătăria profesionistă la vârsta de 19 ani, în Baia Mare, unde am început ca pizzaiolo. Făceam asta în paralel cu cariera mea în radio și televiziune, în primul rând pentru că am fost mereu atras de zona asta. La 24 de ani eram deja asociat într-un restaurant și conduceam bucătăria, iar de atunci am avut ocazia și să fiu condus și să conduc în multe bucătării din țară. Am acceptat orice poziție, orice stadiu, orice tip de plată, doar pentru a învăța și pentru a mă specializa. Am făcut o școală de bucătari destul de târziu, spre jumătatea carierei. Nu-mi pare rău că a fost așa, dar am înțeles atunci de ce e important să te școlarizezi de cât mai tânăr când vine vorba de învățarea temeinică a unei meserii. Am fost și mai sunt consultant în industria HoReCa de aproape zece ani, lucru care m-a obligat să mă educ mereu, să evoluez mai repede decât clienții mei. De doi ani construiesc propriile afaceri culinare și pare că reușesc să o fac cu succes, lucru pe care-l datorez în primul rând colaboratorilor și partenerilor mei.”

De mâncat, lui Adi îi place orice este gătit, preferați fiind carbohidrații, însă de preparat, povestea este mai lungă: „Cred că în sfârșit știu să gătesc bucătăria mea. Cât despre lucrurile pe care nu le știu, ele sunt nenumărate, dar asta e frumusețea vieții.” Legat de achiziționarea produselor pentru gătit, chef Hădean este mereu în căutarea ingredientelor perfecte. Cumpără din mai multe surse, fie că este vorba de bucătăria sa personală, ori de cea a vreunui restaurant pentru care face consultanță, și îi place să se plimbe mult prin piețe, pentru a descoperi producători locali, cu marfă de calitate.

[Foto: masterchef.protv.ro]

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

elefant.ro
Booking.com

TukTuk.ro