relais & chateau
News

MATCA Transylvanian Sanctuary se alătură asociației Relais & Châteaux

MATCA Transylvanian Sanctuary, situat în localitatea Șimon, aproape de Bran, anunță aderarea la Relais & Châteaux, asociația internațională renumită pentru excelența în ospitalitate și gastronomia de top. MATCA Transylvanian Sanctuary este al doilea hotel din România și primul din afara Bucureștiului care primește această recunoaștere.

Astfel, începând cu 11 iulie, hotelul independent, care își întâmpină oaspeții în 2 case tradiționale transilvănene, cu 16 camere de oaspeți, și 2 vile private, cu vedere către Munții Piatra Craiului și Munții Bucegi, se alătură unor hoteluri de top din lume, cum sunt Saint James Paris sau Auberge du Soleil, din California.

Acceptarea în această asociație exclusivistă, fondată în 1954 și dedicată proprietarilor de hoteluri și restaurante luxoase, precum și iubitorilor de călătorii și gastronomie fină, vine ca o recunoaștere a eforturilor MATCA Transylvanian Sanctuary de a promova cultura și estetica românească și de a crea un sanctuar unde ospitalitatea și tradițiile se împletesc armonios, oferind o experiență cu adevărat exclusivistă.

“Acceptarea noastră în Relais & Châteaux ne onorează și ne obligă să depășim constant așteptările oaspeților noștri. Faptul că ne-am alăturat celor mai apreciate proprietăți independente din lume demonstrează angajamentul nostru față de excelență și autenticitate în ospitalitate. Suntem mândri să fim parte dintr-o asociație care include nume de referință în industria HoReCa, cu peste 340 de stele Michelin și să contribuim la această comunitate de elită”,

a declarat Ioana Dăncăneț, Director General al MATCA Transylvanian Sanctuary.

Succesul hotelului deschis la începutul acestui an vine ca urmare a unei viziuni extrem de atente, orientate spre calitate, protejarea biodiversității și susținerea producătorilor și artizanilor locali. Situat într-un ecosistem unic, în Parcul Natural Bucegi, hotelul colaborează cu specialiști în botanică și zoologie pentru a monitoriza și proteja flora și fauna locală, inclusiv specii protejate precum urșii bruni, lincșii și vulturii aurii. Oaspeții au posibilitatea de a explora zona în siguranță alături de ghizi și pădurari locali, prin activități precum drumeții, trasee de mountain bike și experiențe apicole, dar și să se bucure de facilitățile premium, cum sunt restaurantul de fine dining STUP, barul Nectar, sau Natura SPA.

CITEȘTE ȘI
Lexico (Timișoara) restaurantul care aduce Mediterana în Banat

Asociația Relais & Châteaux aduce împreună peste 580 de hoteluri independente și peste 40.000 de membri persoane fizice din întreaga lume, toți uniți de pasiunea pentru ospitalitate și gastronomie de înaltă calitate.

Relais & Châteaux se bazează pe cinci principii fundamentale: gustul local, sufletul proprietarului, spiritul familiei, celebrarea simțurilor și trezirea artistului interior. La MATCA Transylvanian Sanctuary, aceste principii sunt puse în valoare prin diverse inițiative și colaborări cu artizani locali.

restaurant stup

Gustul local este promovat la restaurantul STUP și barul Nectar, unde meniul fine dining reflectă influențele tradiționale românești, folosind ingrediente regionale. Printre furnizorii regionali se numără apicultorii din zonă și producători de brânzeturi artizanale. Infuziile de plante aromatice, cultivate și uscate local, adaugă o notă distinctivă preparatelor și băuturilor servite.

Cu o serie de standarde extrem de înalte, organizația Relais & Châteaux beneficiază de inspectori foarte selectivi și bine pregătiți, care călătoresc în întreaga lume și verifică aplicanții, filtrându-și experiențele printr-o listă de peste 300 de criterii. Fiecare evaluare se soldează cu un raport detaliat, a cărui acuratețe este confirmată atât de către oaspeții clubului, cât și de către departamentul de control al calității, cu sediul la Paris. După ce toate etapele sunt îndeplinite cu succes, procesul de aderare își primește verdictul în cadrul întâlnirii comitetului director, unde acceptarea în organizație este supusă la vot. Decizia privind acceptarea MATCA Transylvanian Sanctuary a fost luată în câteva luni de la demararea formalităților de aderare.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.




Booking.com