Știți voi vorba aia cu viața este scurtă, mănâncă desertul la început? Probabil că pe ea s-a bazat și Faimosul Heston Blumenthal la al său la fel de faimos restaurant The Fat Duck, când a conceput meniul invers care va fi disponibil între 7 mai și 30 iunie.
Restaurantul din Bray, în apropierea Londrei, are 3 stele Michelin și servește în mod normal un meniu de degustare format din 16 preparate. Acestea vor fi în continuare disponibile și în varianta clasică, dar dacă aveți chef de o schimbare, puteți opta să începeți cu feluri precum Like a Kid in a Sweets Shop, o selecție de mini prăjituri, pentru a continua cu felurile principale pe bază de pește și carne și a încheia cu antreurile spectaculoase.
Conform restaurantului, noul meniu este pentru cei curioși și aventuroși și oferă o modalitate interesantă de a te bucura de experiența mesei la The Fat Duck. Chef-ul este renumit pentru experimentele sale culinare, iar acesta a stimulat mult copilul său interior atunci când l-a compus, ajungând la un rezultat despre care este mândru.
„Și, de fapt, lumea este mult mai dată peste cap decât credem noi. Multe din obiceiurile culinare pe care le considerăm imuabile, nu sunt nici pe departe așa. De exemplu, furculițele nu au apărut în Anglia decât prin anii 1600 și până în secolul al optsprezecelea, preparate dulci făceau parte din fiecare fel de mâncare al unui ospăț. Mulți oameni se ghiftuiesc cu un bol de cereale înainte de a merge la culcare (în ciuda cutumei de consum la micul dejun a acestora). Așa că este bine să agităm un pic apele și să schimbăm percepțiile și preconcepțiile. Cine știe ce poți descoperi?…”,
comentează Heston Blumenthal.
Meniul invers, The Topsy Turvy Tasting este aliniat la prețuri cu meniul obișnuit de la The Fat Duck, costând 275 lire sterline pentru prânz și 325 lire sterline pentru cină.
Adaugă un comentariu