Food stories News

Misterele foie gras-ului în America

Mereu dăm peste articole amuzante despre tot felul de legi stupide din diversele state americane, rămase așa de pe vremea lui Lincoln, poate. Dar iată că sunt și legi mai recente care interzic plăceri lumești banale. Cum ar fi plăcerea de a te delecta cu o porție de foie gras.

Prin 2004 în California au fost interzise producția și consumul acestui aliment, oarecum controversat din punct de vedere al eticii față de animale. Dar, să nu uităm, că tot California este unul din statele în care consumul de marijoana este legal. De atunci este un du-te-vino între diverse complete de judecată, care mai de care mai sus puse, pentru a se lua o decizie în disputa dintre reprezentanții PETA și cei ai bucătarilor și proprietarilor de restaurante fine dining din stat. Și dacă totuși vreun restaurant se riscă să servească așa ceva, riscă o amendă de 1000 dolari pentru fiecare porție scoasă din bucătărie.

corn dog

Pe partea cealată a continentului, însă, într-un oraș din Carolina de Nord, la restaurantul Plates Neighborhood Kitchen, noul bucătar s-a gândit să introducă în meniu o interpretare a hot dog-ului cu un twist de fine dining, așa că a creat un corn dog, adică un foie gras pus pe un băț, înmuiat în aluat ca de clătite, dar din porumb dulce și apoi prăjit. Minunăția este servită cu muștar de sorg (o cereală) și sos de căpșuni și piper.

Să fie la ei!…

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro

carturesti.ro%20
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro