Restaurante Restaurante casual dining

Nou și vechi în centrul Capitalei: Restaurantul Trei (București)

Trei prieteni și parteneri de afaceri deschideau la sfârșitulanului 2017 denumit după această colaborare dintre ei: Restaurantul Trei, din centrul Capitalei.

Despre Restaurantul Trei

Situat într-o casă de patrimoniu, în zona veche, negustorească a Bucureștiului, în apropiere de Hala Traian, restaurantul a fost visul celor implicați. Cei trei gurmanzi Adrian (manager), Cătălin (chef) și Andrei (manager, iscusit pe partea de băuturi) și-au unit forțele și experiența de business și au pus bazele restaurantului Trei, un melanj de vechi și nou, numai bun pentru zona în care se găsește. De decorarea spațiului s-au ocupat tot ei și a rezultat o sală de mese cu 46 de locuri, plus o terasă ce poate primi până la 30 de oaspeți.

Despre meniul Restaurantului Trei

De meniu s-a ocupat în mod special Cătălin Constantin, fost declarant vamal, care a părăsit munca de birou pentru pasiunea care l-a mânat toată viața și astfel a ajuns un maestru al condimentelor și sfârâitului în tigaie. El și-a dorit să aducă pe mesele restaurantului din care face parte preparate de demult, gusturile copilăriei sale și ale bunicilor săi, dar și feluri internaționale care l-au inspirat.

Astfel, în meniul de la Restaurantul Trei vei găsi și supă thai, dar și ciorba de salată, și mâncare de praz, dar și burgeri. Trecerea de la sezonul cald la cel rece și invers este marcată prin shimbarea meniului. Vedetele acestuia, însă, sunt pateul de casă, ciorba de salată și coastele. La desert lucrează în colaborare cu un chef gelatier, care are grijă se creeze cele mai fine deserturi.

O secțiune aparte din meniu este dedicată diverselor sandvișuri, precum cel cu pulled pork cubanez sau banh mi-ul vietnamez.
De două ori pe lună, în weekend, chef Cătălin gândește un meniu special ce ia tot ce-i mai bun din bucătăria unei zone culinare și readuce în atenția clienților preparate uitate sau mai puțin cunoscute.

Restaurant Trei, Calea Călărașilor 103, București.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

elefant.ro
Booking.com

TukTuk.ro