Food stories

5 obiceiuri ciudate din timpul mesei de prin lume

Când erai mic, bunica te învăța să nu vorbești cu gura plină sau să nu plescăi. Așa e obiceiul prin partea asta de lume. Prin alte părți, cum ar fi la japonezi, poate că ai auzit că e politicos să sorbi tăiețeii cu cât mai mult zgomot. Dar, fiecare casă, cu obiceiurile ei, iar planeta este mare. Așa că ia uite ce se mai întâmplă pe alte meridiane.

1. Râgâie în semn de satisfacție în Orientul Mijlociu

În țările din Orientul Mijlociu și prin alte părți din Asia, râgâitul la finalul unei mese este semn că te-ai săturat și ți-a mai și plăcut mâncarea. Bine, nu este obligatoriu să o faci, dar nici nu ești privit cu ochi dezaprobatori dacă lași un astfel de sunet să îți părăsească trupul. Însă, pentru liniștea ta sufletească, este bine ca înainte să dai drumul unui râgâit, să te interesezi care e obiceiul locului, ca să nu fi pus într-o postură penibilă.

2.Varsă lichidele pentru fertilitate în America de Sud

În țările din America Latină ce își duc veacul la poalele Anzilor, zeița Pachamama, zeiță a fertilității pământului și a rodniciei, este venerată la fiecare masă prin vărsarea pe jos a câtorva picături de băutură, împreună cu formula „Pentru Pachamama!”, la fel cum la noi se varsă la parastase pentru sufletul celui dispărut.

3. Sarea este o insultă la egipteni

În Egipt, dacă ai impresia că mâncarea nu este suficient de sărată, abține-te și înghite-o așa cum e. Cerutul sării este o insultă la adresa bucătarului, înseamnă că nu a gătit bine, că nu îți place, ceea ce este ofensator pentru oricine și-a pus o părticică din suflet în acea farfurie.

4. Nu tăia cartofii, la nemți

Cartofii sunt o garnitură foarte frecventă în farfuriile nemților, mai ales dacă alături se află o bucată de carne și ceva sos. Dar de obicei ei sunt fierți întregi și puși ca atare în farfurie. Nu folosi cuțitul, însă, pentru a îți croi porțiile fiindcă asta înseamnă că îi consideri fierți insuficient. Regula este să îi zdrobești cu furculița. Și așa se vor și îmbiba de sosul din farfurie.

5. Nu ciocni cu bere la unguri

În Ungaria, o tradiție născută din supărare își continuă traiul și astăzi. La 1848, când revoluția maghiară a fost înăbușită de austrieci, aceștia  au toastat cu halbe cu bere. De supărare, ungurii au decis ca timp de 150 de ani să nu mai dea noroc cu bere. Toate celelalte băuturi alcoolice, însă, sunt absolvite de această regulă.

 

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro