cofetarie
News

Öhlala Pâtisserie – cea mai nouă cofetărie din București

Proiectul este dezvoltat de către Alina Petrea, absolventă în 2019 a Școlii Ritz Escoffier, din Paris. Aici antreprenoarea pasionată de gastronomie a învățat tainele patiseriei de la chefi francezi renumiți, precum François Perret, Tristan Rousselot și Olivier Lainé, recunoscuți la nivel internațional pentru creațiile lor. Mai mult, ea a realizat și un stagiu de două săptămâni, în laboratorul lui François Perret, cel care, în 2019, a fost declarat cel mai bun cofetar din lume, de către asociația Grandes Tables du Monde.

Întoarsă în România, în 2020, după aproape 30 de ani petrecuți în Paris, Alina Petrea a pus bazele Öhlala Pâtisserie alături de soțul său, francezul Sébastien Cazac.

“Este important pentru noi ca, în preparatele pe care le propunem, să se simtă amprenta noastră, pasiunea și orientarea spre excelență. De aceea, eu și Sébastien ne vom ocupa personal de partea de producție. Prăjiturile noastre vor fi realizate manual, astfel încât să se aibă dimensiune artizanală, personală. Punem suflet în tot ceea ce facem și dorim ca acest lucru să se vadă și în creațiile noastre culinare.”,

declară Alina Petrea.

Noua cofetărie își întâmpină oaspeții cu un meniu din care fac parte tarta de fistic cu flori de portocal, Banoffee – celebra tartă cu banane și caramel -, moelleux au chocolat, servit rece și tradiționalele choux, în variantele cu cremă de cafea, ciocolată și vanilie. În plus, în cadrul laboratorului propriu, Alina și Sébastien realizează și produse de patiserie – madlene, financier cu fistic – prăjitura franțuzească din făină de migdale, cu unt de alune de pădure și fistic -, plăcintă cu mere, fursecuri cu ciocolată, caramel și alune de pădure și diferite tipuri de foietaj cu fructe proaspete, compot și gemuri de fructe.

În plus, cei care trec pragul Öhlala Pâtisserie se vor putea bucura și băuturi pe bază de cafea de specialitate, proaspăt prăjită de către Dropshot.

Öhlala Pâtisserie funcționează de miercuri până duminică, în intervalul 10:00 – 23:00. Prețurile încep de la 9 Lei, pentru patiserie, 18 Lei pentru prăjiturile individuale și 7 Lei, pentru specialitățile pe bază de cafea.

Citește și 7 lucruri inedite despre ciocolată.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro




Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro