cofetarie
News

Petit by Maison des Crepes în București

Petit by Maison des Crepes s-a deschis în decembrie pe bulevardul Regina Elisabeta din București, fiind un nou proiect al celor de la Maison de Crepes.

Petit se completează cu fratele său mai mare, Maison des Crepes, și continuă pasiunea pentru bucătăria și patiseria franțuzească.

„Ne-am dorit un concept nou, inedit și unic pe piața din București, și ne-am lăsat inspirați de chefi cofetari din Paris, fie că vorbim despre locațiile lor sau preparatele acestora. Astfel, la Petit avem tavanul înalt, industrial-urban, însă am renunțat la nuanțele închise de negru sau gri și l-am colorat pastelat cu roz. Bineînțeles că tendința este să crezi că un tavan roz este prea mult, doar că noi am fost și mai îndrăzneți și am aplicat elemente ceramice, inclusiv pe sharing-table-ul, care reprezintă piesa principală de atracție. Vorbim de o masă, de dimensiuni foarte mari, toată placată cu plăci ceramice. Bariera a fost ruptă de bar, care este construit pe o grindă din beton, uriașă, ruptă. Imaginați-vă diferite madlene glazurate cu ciocolată albă, cu trandafiri, cu fistic, așezate minimalist, pe o vitrină din cristal, pe o grindă din beton”,

povestește Valentin Strugaru.

Design-ul locației a fost făcut în colaborare cu studioul de design 441 Design (Ana și Alice), astfel încât să poată primi până la 30 de persoane în același timp, iar pentru la vară pregătesc și o terasă.

Meniul este inspirat de la unii dintre cei mai renumiți cofetari ai Parisului. Produsele vedetă sunt madlenele glazurate și tartele de diferite tipuri. Și pentru că nu și-au dorit să fie doar o patiserie, au implementat și câteva variante pentru brunch sau prânz, cum ar fi renumitele Croque Madame și Croque Monsieur, dar și quiche-uri.

CITEȘTE ȘI
La Baïonnette cea mai nouă cofetărie franțuzească din București

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Booking.com