Cafenele & Lounge-uri

Clătite dulci, ca-n București…

O casă mică pe una din străzile cochete din Dorobanți adăpostește Maison des Crepes, localul destinat exclusiv clătitelor, fie ele dulci sau sărate, de sorginte franceză sau americană.

Despre Maison des Crepes

Povestea clătităriei elegante a început cu un eșec, așa cum l-au considerat ei la început, dar s-a materializat până la urlă în ce trebuia de fapt să fie, iar acum sunt pe punctul de a deschide următoarea locație. Inițial găsiseră un spațiu în Piața Amzei, dar parteneriatul nu s-a finalizat până la urmă, așa că soarta i-a purtat către Dorobanți, acolo unde cu puțin înainte de sărbătorile de iarnă au primit cei dintâi clienți.

Povestea, însă, a început și mai demult, atunci când proprietarii au realizat că visul lor de viitor poate fi comun. El își dorea un restaurant, iar ea își dorea clătite. Și cum și-au dat seama că Bucureșiului îi lipsește o astfel de locație, au creat clătităria Maison des Crepes, un loc intim, în care să poată sta de vorbă cu clienții și chiar să lege prietenii cu ei.

De amenajarea locației, care a fost gata într-un timp record, s-a ocupat arhitectul Adrian Stănică.

Despre meniul Maison des Crepes

Meniul are un singur ingredient special, restul sunt adunate de prin rețete celebre sau experiențe trăite de proprietari prin diferite locuri, de la gospodine până la restaurante celebre.

Respectul pentru calitatea produsului final vine încă din ingredientele pe care le aleg, iar rețetele sunt simple, tocmai pentru a regăsi în farfurie echilibrul și gustul fiecărei componente.

Meniul este mereu în ton cu anotimpul în care ne aflăm, dar există și eternele clasice. Cea mai cerută din meniu este clătita Josephine, pe care o să te lăsăm să o descoperi singur.

Și zona de băuturi este una specială, apelând la producători mici, care pun pasiune în produsele lor. Astfel, vei putea să îți acompaniezi clătita cu sucuri și beri de la Fentiman, Melow, Zăganu și Găiboiu, dar și apa casei, o apă enzimatică, preparată zilnic, sau o gamă variată de smoothie-uri și fresh-uri pentru cei care doresc ceva 100% natural.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

elefant.ro
Booking.com

TukTuk.ro