Cafenele & Lounge-uri

O rețea de cafenele cool: Narcoffee Roasters

Cappuccino, latte, espresso sunt cuvinte care fac parte incontestabil din vocabularul nostru cotidian. Sigur că ibricul care umple diminețile cu arome delicioase este încă nelipsit, dar din ce în ce mai mulți dintr noi au început să își savureze cafeaua în localuri care se bucură de espressoare profesionale, prin care se scurge savoarea boabelor de origine. La fel se întâmplă și în cafenelele lanțului Narcoffee Roasters.

Povestea Narcoffee Roasters

Totul a pornit de la Marius Nica – barista, campion naţional şi internaţional în latte art, precum şi top 10 world cup taster în 2016. Planul a fost de a crea o cafenea, unde Marius ar putea duce la alt nivel pasiunea şi talentul său pentru cafea. Campionul a avut norocul să îi cunoască pe doi antreprenori din Cluj, ce au și alte afaceri în domeniu, Marty Restaurants și Salad Box. Conceptul de business Narcoffee Roasters s-a conturat, iar prima locaţie a prins cu adevărat formă pe partea de design interior datorită arhitectului Cosmin Todor, câștigător al premiului Noblesse Interiors la Elle Decoration Design Awards în 2016. De aici, lanțul este pregătit să se extindă atât la nivel național, cât și internațional.

Clientul căruia i se adresează este fidel unui anumit tip de cafea cu care este familiar, dar în acelaşi timp este curios să descopere mai multe despre cafeaua de specialitate. Dacă nu locuiești în Cluj, până la sfârșitul anului sunt șanse să poți savura o cafea de origine și în orașul tău, pentru că plănuiesc să deschidă 15 cafenele în toată țara, de la Timișoara la Iași, de la București la Oradea, trecând prin Sibiu și Brașov.

Despre meniul Narcoffee Roasters

Cafeaua este de specialitate, unde trasabilitatea ei este clară până la plantația pe care a fost cultivată și modul echilibrat în care aceasta se prepară la nivel local și meniul este atent compus.

Partea de cafea se împarte în două categorii: meniu pe bază de espresso, adică specialități de cafea precum flat white, long black sau latte și un meniu pe bază de cafea la filtru, precum V60, Chemex, Aeropress sau Cold Brew. Fiecare espresso sau filtru se prepară cu o cafea proaspăt prăjită, ce poate fi single origin sau Blend-ul casei, toate fiind corelate cu profilele de prăjire și compoziția de minerale a apei folosite în extracții, care scot în evidență calitățile particulare ale fiecărei origini, metode de procesare sau varietăţi de cafea.

Pentru cei care preferă alte specialități, infuzii de ceai negru indian sau Matcha ori răcoritoare din fructe presate la rece sunt alegerile recomandate.

În ceea ce privește mâncarea sărată, în locaţiile Narcoffee Roasters se servesc tarte chilli con carne sau legume cu brânzeturi, quiche lorraine, dar şi wrap-uri cu pui sau porc. Produsele de patiserie cuprind croissante bogate în unt sau cu ciocolată, iar ca dulciuri poți încerca banana bread, pain au chocolat, cookies cu ciocolată, carrot cake, cheesecake clasic sau cheesecake cu ciocolată neagră.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

1 Comment

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro
Booking.com

TukTuk.ro