Restaurante de top

Restaurante de top: Fior di Latte (București)

Situat într-o zonă elegantă și cu tradiție a Capitalei, pe bulevardul Primăverii, restaurantul Fior di Latte este exact invers decât te-ai fi așteptat de la cartierul în care se află: este un loc luminos, lejer și relaxant, cu un meniu italienesc light și un decor primitor.

Despre restaurantul Fior di Latte

Fior di Latte este un adevărat hostpost pe harta restaurantelor pentru bonvivants, cu un concept inedit, aşa cum este şi sloganul “gelateria, cucina e poesia”. Poți să îți începi ziua aici cu un caffe latte care se confundă practic cu mediul decorat în culori pastelate, cu mult alb și accente de bej, galben-pai și verde-fistic, totul scăldat într-o lumină lipsită de stridenţe, o lumină caldă şi reconfortantă, ce se modelează după ora din zi şi care transformă restaurantul într-un spaţiu amprentat de optimism şi stare de bine. Iar dacă orele târzii ale cinei te prind aici, lumina ambientală este la fel de primitoare.

Interiorul este elegant, cu mese şi scaune din lemn în culoarea laptelui şi perne roz-bonbon, cu corpuri de iluminat ce au forma unor sticle brumate şi completat de obiecte de decor atent alese şi într-o concordanţă deplină cu conceptul restaurantului. Cărţi, vase cu flori, lumânări albe şi vocea melodioasa a lui Frank Sinatra, ce se aude în surdină, sunt detalii care transmit emoţie, fior.

Meniul Fior di Latte

Preparatele poartă semnătura Oanei Pleşan, Chef Gelatier și co-proprietar, o personalitate creativă, pentru care inovaţia este elementul esenţial în gastronomie. Ea a conceput un meniu mediteraneean, împărțit pe toate momentele zilei, de la mic dejunul bogat, cu ouă Benedict sau granola de iaurt și fructe, la salate, paste și supe, dar și mâncăruri din carne ori pește proaspăt.

Preparatul vedetă al noului sezon este salata de caracatiţă cu gelato de fistic şi pesto, care  demonstrează măiestria şi talentul Oanei, dar oferă şi proba că îngheţata poate depăşi sfera unui desert.

Printre preparatele savuroase, pe care le mai poți gusta la Fior di Latte, se regăsesc : piadinele – Caesar, Caprese sau Marinara (un produs tipic italian, pe care nu îl mai întălneşti în Bucureşti), Tartar de creveţi roşii de Sicilia, Papardele de Casă cu ciuperci, Isle Flotante, King Crab Alaska cu Cognac şi mousse de avocado, Salata Vegana,  Piept de Raţă pe pat de piure de păstârnac.

Dejunul de tip continental este reprezentat de produse de patiserie, pregătite din ingrediente de calitate: croissante, pain au chocolat, pâine de casă.

Adresa: Bulevardul Primaverii, Nr. 19-21, Bucuresti

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

1 Comment

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro