Restaurante de top

Restaurante de top: Salon Golescu (București)

Cu un aer retro, dar cu cele mai noi cocktailuri, Salon Golescu este un gastro-cocktail bar situat în inima Capitalei, în spatele emblematicului (fost) magazin Eva, într-un perimetru ticsit de bistrouri chic, unde doar calitatea serviciilor face diferența.

Despre Salon Golescu

Timp de 4 luni, deja faimosul designer de localuri, Cristian Corvin, a reunit cupru, marmură, cărămidă, tapet embosat, oglinzi antichizate, candelabre de cristale, mozaic ceramic și paravane antice chinezesti, lemn reciclat precum cel de pe tavan care provine dintr-un hambar vechi de pe langa Sibiu, pentru a da contur spațiului de 90 mp destinat publicului. Decorul reușește să îmbine mai multe zone într-un spațiu restrâns și open space: barul de marmură cu blatul de cupru și rafturile de sticle înalte până în tavan, șemineul cu canapelele și fotoliile de piele care formează un loc ideal pentru a sta la taclale cu o băutură fină, zona de lângă intrare cu canapeaua lungă în stil ‘american dinner’ și, nu în ultimul rând, masa mare centrală, supradimensionată special pentru a găzdui oameni care nu se cunosc și pe care faptul că stau la aceeași masa îi provoacă să socializeze.

Întregul concept a fost construit având în minte barurile americane de la început secolului trecut, anii ’20-’30, saloanele frecventate de elita societății, unde cultura cocktailurilor înflorea pe ritmuri de jazz și swing. De aici și numele, Salon Golescu, numele propriu venind de la numele străzii pe care se află.

Aici se organizează ocazional concerte de jazz, iar în fiecare vineri și sâmbătă este un DJ care mixează în zona electro-swing, electro-jazz, funk și cam tot ce e old school reinterpretat pe bit modern.

Meniul de la Salon Golescu

Meniul gastro-cocktail barului este unul urban, lejer, care permite consumarea preparatelor fie la bar, fie tolănit pe fotoliile de lângă șemineu. Iar primăvara aceasta a venit cu un meniu nou, care să răspundă cerințelor clientelei tinere și dinamice ce frecventează locul. Varietatea bogată de tapas este completată de câteva salate și burgeri, dintre care nouă ne-a atras atenția Fisherman’s Seafood Burger. Cele câteva feluri principale acoperă deliciile de pe tot globul și sunt suficiente cât să te încrezi că sunt bine gândite, neaglomerând meniul inutil. Finalul mesei trebuie să fie, însă, cu un desert făcut în bucătăria proprie, cum ar fi, de exemplu cheescake-ul cu Oreo.

Și să nu uităm totuși, că Salon Golescu este un cocktail bar în primul rând, deci lista de cocktailuri este considerabilă și, chiar dacă nu găsești ceva care să îți facă cu ochiul în meniul de băuturi, barmanii specializați pot să îți creeze pe loc licoarea dorită.

Adresa: Str. Nicolae Golescu 17, București.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

1 Comment

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro

carturesti.ro%20
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro