la vinuri
Food stories News

Restaurantul La Vinuri lansează meniul de toamnă

La Vinuri, micul restaurant de lângă Ateneul Român, ce are o bogată listă de etichete românești, începe sezonul de toamnă cu un nou meniu, bazat pe ingrediente de sezon furnizate de producători locali și un nou bucătar.

Printre preparatele cu care localul promite să își răsfețe oaspeții, se numără pieptul de pui copt, în stil bucovinean sau porumbelul sălbatic sau crema de ciocolată, cu trufe de Transilvania.

Noul meniu a fost conceput de către chef Alexandru Antal, cel care conduce, începând cu luna august, bucătăria restaurantului, un profesionist cu peste 5 ani de experiență, acumulată atât în România, cât și în străinătate. Pasionat de arta culinară, Alexandru își propune să aducă în atenția oaspeților bucătăria românească modernă, bazată pe rețete și ingrediente de tradiție, abordate într-un stil nou, simplificat, folosind doar produse de calitate, obținute predominant de la parteneri locali.

“Prin meniul propus, încerc să mă asigur că fiecare ingredient aduce un gust propriu mâncării, pentru a folosi la maximum aromele și pentru a obține nuanțe subtile, care vor surprinde și vor bucura papilele oaspeților noștri. Pentru aceasta, îmi iau inspirația din cărțile vechi de rețete, pe care le citesc pentru a descoperi tehnici mai puțin cunoscute și pentru a identifica ingrediente noi. Nu as spune că reinterpretez mâncarea tradițională, românească, ci, mai degrabă, că fac parte din noul val de bucătari care pun bazele gastronomiei locale moderne, iar acest lucru se poate face doar având ca punct de plecare trecutul.”, declară chef Alexandru Antal.

Meniul de mâncare al restaurantului este completat de o listă de vinuri românești, ce include sortimente bio, fără sulfiți.

Localul La Vinuri a fost inaugurat în primăvara anului 2017 și a fost premiat de către Ghidul Gault&Millau cu 2 bonete și 14 puncte, fiind clasat pe locul al treilea în topul restaurantelor din România.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro

carturesti.ro%20
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro