făuritori de craft
Food stories News

Silva deschide ușile Făuritorilor de Craft

Totul a început cu o întrebare simplă: Ce e cu adevărat important pentru tine? Anul acesta, Silva inspiră consumatorii să se gândească mai mult la pasiunile lor și îi invită să-și ia porția de inspirație din cele 4 meserii prezentate la tururile ghidate Făuritori de Craft.

Tururile ghidate Făuritori de Craft

Pe cât de mare e Bucureștiul, pe atât de multe locuri ascunse de privirile curioase găsim în el. În special atelierele unde făuritorii de craft își fac cu pasiune meseria. Obiectele lor sunt cunoscute de mii de oameni, dar universul în care ele sunt făurite rămâne încă un mister pentru mulți dintre noi. Așadar, curioși din toate colțurile, Silva vă invită, în perioada mai – septembrie, acasă la meseriașii din capitală.

Fiecare tur ghidat este dedicat unei meserii cu poveste și condimentat cu degustări de bere și rețete inspirate din fiecare craft în parte. Sub forma unor trasee ghidate prin București, tururile încep cu vizita unui loc emblematic pentru craftul vedetă și se continuă cu descoperirea atelierului făuritorului. Aici food pairingul intră într-o altă dimensiune și se asezonează nu doar cu berea, ci și cu meseria prezentată, iar invitații au ocazia să guste din preparatele unor chefi greu de refuzat: Alex Dumitru, Alex Iacob și Toni Godeanu. Ultima oprire a turului este una simbolică, într-un loc la înălțimea potrivită cât să deconecteze participanții de la cotidian.

Ghidul celor patru tururi este Cristian Cismaru, fondatorul Asociației My Transylvania și unul dintre promotorii mișcării Slow Food în România. Cristi va purta curioșii în lumea făuritorilor și le va povesti despre local, cultură, patrimoniu, gastronomie, gusturi și simțuri. În plus, toate cele patru ediții îl vor avea alături pe Adrian Cărădeanu, expert în bere.

Programul tururilor Făuritori de craft

24 mai – Făuritori de Craft – Tur dedicat lemnului
Făuritor de craft: Ciprian Manda
Chef: Alex Dumitru
Harta tururilor se cartografiază începând cu 24 mai, când Silva deschide ușile atelierului Ciprian Manda – făuritor în lemn. Ciprian este un arhitect-designer-tâmplar care a dus pasiunea pentru lemn la un alt nivel. Prin îmbinarea tradiționalului cu modernul creează piese naturale, unicate și autentice. În cadrul turului, povestea lui va fi asezonată cu preparatele lui chef Alex Dumitru și cu cele trei beri Silva.

13 iunie – Făuritori de Craft – Tur dedicat gătitului
Făuritor de gust: Chef Alex Dumitru
Alex Dumitru este gazda și făuritorul de gust al celui de-al doilea tur, dedicat gătitului. După o vizită în secretele bucătăriei regale, Alex va deschide ușile atelierului lui – bucătăria – și va prezenta ingredient cu ingredient conceptul farm-to-table.

26 iulie – Făuritori de Craft – Tur dedicat fotografiei
Făuritor de momente: Ștefan Dinu, Allkimik
Chef: Alex Iacob
Aflăm secretele fotografiei analog în studioul Allkimik. După 12 ani de avocatură, Ștefan Dinu a devenit fotograf specializat în ambrotipie. Povestea lui o vom afla în cadrul turului, dar și despre cum se declanșează fotografiile cărora nu le putem da like, love and share. Meniul dedicat fotografiei va fi realizat de chef Alex Iacob.

27 septembrie – Făuritori de Craft – Tur dedicat muzicii
Făuritor de sunete: The Mono Jacks
Chef: Toni Godeanu
Ultimul tur ne poartă acasă la băieții de la The Mono Jacks, pe scena privată din studioul Overground Music. Avem ocazia să descoperim universul muzical al trupei și să ne punem pe note gândurile și emoțiile alături de ei. Melodiile vor fi condimentate de preparatele lui chef Toni
Godeanu.

Fiecare tur are un număr limitat de locuri, iar înscrierea se va face pe pagina oficială de Facebook Silva.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro

carturesti.ro%20
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro