Starbucks aduce în premieră în România tehnologia preparării băuturii Nitro Cold Brew, exclusiv în cafeneaua Starbucks Reserve Lipscani din București. Băutura este rezultatul infuziei cu apă rece timp de 20 de ore a clasicului Cold Brew, îmbogățit ulterior cu nitrogen.
Noul sortiment de cafea rece oferă experiența unei cafele cremoase, cu un gust puternic. Nitro Cold Brew este infuzat la rece cu bule mici de nitrogen, care îi conferă cafelei o textură spumoasă, o culoare intensă și mici cascade cromatice după turnarea în pahar.
Cafeaua infuzată cu nitrogen a urcat rapid în topul preferințelor pasionaților de cafea, iar în 2016 Starbucks a introdus-o pentru prima oară în magazinul propriu din Seattle, unde a devenit a doua cea mai populară cafea după Caffe Latte.
Prepararea noului sortiment de cafea rece necesită utilizarea unui echipament complex. Primul pas în procesul de pregătire a Nitro Cold Brew îl reprezintă macerarea cafelei cu apă rece, timp de 20 de ore. Ulterior, cafeaua Cold Brew este infuzată cu nitrogen gaz, cu ajutorul unei valve presurizate.
Nitrogenul (azot) cel mai abundent element din atmosferă, este un gaz inert. De vreme ce nu se poate dizolva în apă sau interacționa cu moleculele acesteia, nitrogenul formează bule mici care nu modifică gustul cafelei, ci doar textura, transformând-o într-o băutură cremoasă.
Noua bătură, disponibilă în Starbucks Reserve Lipscani, se poate consuma pe loc, fără lapte, gheață sau zahar adăugat. Nitro Cold Brew este scăzută în calorii – 5 calorii și 0 grame de zahăr. Boabele de cafea utilizate în pregătirea băuturii au o aromă dulceagă naturală, completată de crema de nitrogen.
Adaugă un comentariu