Restaurante Restaurante casual dining

14th Lane, restaurantul ca un capăt de linie (București)

Deschis la începutul acestui an, 14th Lane a devenit locul de întâlnire la prânz al angajaților din zona Orhideea, dar și locul în care poți ieși pentru o masă bună, pe ritmurile muzicii live vineri seara.

Despre restaurantul 14th Lane

Povestea numelui restaurantului vine din urmă cu un secol pentru că acolo, pe vremuri, în locul în care acum se înalță clădirea de birouri la parterul căreia este 14th Lane, era capătul tramvaiului 14, primul tramvai electric din București. Acesta a devenit tema de design și concept a localului: numele și motivele industriale pe care biroul de arhitectură Yellow Office le-a încorporat în amenajare. Un element inedit îl reprezintă șinele de tramvai autentice pe care le-au inclus în pardoseală. Meniul a la carte este și el împărțit în categorii inspirate de călătoria cu tramvaiul.

Spațiul este gândit ca un food court, cu 5 bucătării diferite și o cafenea cu cafea de specialitate. Mâncarea este în marea ei majoritate gătită în fața clienților, fiind împărțită în bucătărie internațională / bucătărie asiatică, pizzerie, zonă de salate și un American Van.

Despre meniul 14th Lane

Dacă te nimerești la ora prânzului acolo, nu ai de ce să pierzi timpul, pentru că mâncare se gătește la foc continuu și poți să îți alegi din specialitățile deja pregătite. Seara, însă, așezat la masă, chelnerul îți aduce meniul a la carte și ai de unde alege o varietate de preparate compuse de Gentleman Chef.
Ce ai zice să începi masa cu un starter făcut cu anghinare, sfeclă și avocado, apoi să continui cu o pulpă de rață cu piure și brânzeturi și să închei cu una din prăjiturile care îți lasă gura apă în galantarul în care sunt expuse? Iar dacă propunerea mea nu îți surâde, atunci poți alege și dintre celelalte antreuri, feluri principale, paste, salate și burgeri. La toate acestea poți asorta câteva etichete de vinuri și cocktailuri clasice.

Și diminețile ești așteptat la 14th Lane, de data aceasta într-un spațiu restrâns, ce dă spre curtea interioară a clădirii, unde miroase a cafea de specialitate și omletele pufoase rivalizează doar cu croissantele aburinde.

14th Lane, Șoseaua Orhideelor nr. 15D, București

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

elefant.ro
Booking.com

TukTuk.ro