substitut vegan pentru unt
Foto: cheche22
Health Ponturi

5 alimente vegane care pot înlocui untul

E o întrebare pe care orice vegan și-o pune, mai devreme sau mai târziu: care sunt cele mai bune alimente vegane care pot înlocui untul?

Desigur, e greu să poți înlocui gustul și textura untului, dar există câteva opțiuni care merită încercate. Avem mai jos șase înlocuitori din zona vegană ce pot fi folosiți pe post de unt, foarte buni și pentru gătit și copt. Am omis margarina și alte substitute ale untului industrial, deoarece preferăm să ne concentrăm pe alternative naturale.

Așadar cauți cele mai sănătoase modalități pentru sotarea mâncări și coptul prăjiturilor? Uite 5 alimente vegane care pot înlocui untul:

Uleiul de măsline

ulei de masline
Foto: leonori

Acest clasic ar trebui să nu lipsească din bucătăria nimănui. Uleiul de măsline extra virgin, cel mai pur dintre toate, oferă un gust robust, care scoate în evidență aromele legumelor. Un strop peste fasole, orez sau paste e perfect și binevenit înainte de servire. Uleiul de măsline obișnuit e foarte bun pentru gătit, dar folosește o cantitate mai mică decât cea de unt descrisă în rețetă.

Uleiul de nuci de macadamia

ulei de macadamia
Foto: efired

Uleiul acesta e obținut prin presarea la rece a nucilor de Macadamia. E foarte versatil în bucătărie și bogat în grăsimi monosaturate și acizi grași esențiali. Este o alternativă excelentă pentru uleiul de măsline, fiind pretabil la prăjit, copt sau pur și simplu în salate. Desigur, trebuie evitat de către cei care au alergii la nuci.

Uleiul de orez

ulei de orez
Foto: naito8

Un ulei delicat, cu o aromă subtilă, apreciat în prepararea diverselor mâncăruri. Uleiul de orez adaugă un gust interesant preparatelor sotate, dar, la fel, trebuie evitat de persoanele care dezvoltă alergii la orez.

Uleiul de cocos extra virgin

ulei de cocos
Foto: mypokcik

Folosit pe scară largă în Asia și Africa, acest tip de ulei a devenit destul de popular și în Europa. E făcut din pulpă uscată de nucă de cocos și este foarte pretabil pentru sotat și pentru a fi folosit la prăjit. Când îl folosești la copt, utilizează același gramaj cu al untului descris în rețetă.

Pulpă de avocado

pulpa de avocado alimente vegane care pot înlocui untul
Foto: artoleshko

Cu textura ei cremoasă și bogată, pulpa de avocado se transformă într-un excelent substitut vegan pentru unt. Avocado e bogat în grăsimi monosaturate și în acizi grași esențiali, prin urmare utilizarea lui în loc de unt nu poate fi decât benefic pentru sănătate. Folosește pulpa de avocado pasată atunci când o adaugi în aluatul pentru prăjituri.

Citește și: 6 lucruri pe care nu le știai despre avocado

Despre autor

Chili Pepper

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

elefant.ro
Booking.com

TukTuk.ro