ANTHONY BOURDAIN: PARTS UNKNOWN
Food stories News

Adio, Anthony Bourdain!

Cu toții l-am iubit pe cel care în urmă cu puțin timp a ales o altă cale. Anthony Bourdain a fost un important realizator de emisiuni culinare și de călătorie, chiar dacă experiența sa românească nu a fost cea mai potrivită. Sunt convinsă că a fost și un bucătar bun, cu imaginație și multă pasiune.

Așa cum noi privim cu regret în urma sa, sunt și alții care l-au apreciat la fel de mult, iar luna iulie îi este dedicată la Tv Paprika. În memoria chef-ului american Anthony Bourdain (care s-a stins din viață pe 8 iunie, în urma unui suicid), TV Paprika îi păstrează vie amintirea difuzând episoade noi, din sezoanele 5 și 6 ale emisiunii sale culinare de călătorii „Anthony Bourdain: Locuri necunoscute” (pentru care filma, în iunie, sezonul 12). De luni până vineri, de la ora 23:00, acesta ajunge din Coreea sau Miami, la Budapesta și în Beirut, experimentând cultura culinară locală și stând la un pahar de vorbă cu localnici la fel de pasionați de mâncarea bună.

Despre Anthony Bourdain

Născut la New York, în 1956, într-o familie cu origini franceze, Tony a îndrăgit mâncarea din copilărie, când încerca prima lui stridie pe o barcă pescărească, în Franța. A studiat gătitul la școli de profil și a lucrat în multiple restaurante,
devenind chef la Brasserie Les Halles din Manhattan, în 1998 (care servea escargot și foie gras, dar era celebru pentru cartofii lui prăjiți). Sediul din Park Avenue al acestuia a fost des menționat în prima lui carte, „Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly” (2000, care a fost bestseller). Succesul acesteia i-a adus o primă emisiune culinară de călătorii, „A Cook’s Tour” (2002 – 2003), care a fost urmată de „Anthony Bourdain: No Reservations”
(2005 – 2012, în cadrul căreia a ajuns și în România), „The Layover” (2011 – 2013) și „Anthony Bourdain: Locuri necunoscute” (2013 – 2018).

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

elefant.ro
Booking.com

TukTuk.ro