dulciuri
Food stories

Ce este ciocolata roz?

De la lansarea sa în 2017, ciocolata roz sau ruby chocolate, cum e cunoscută la nivel internațional, a devenit un hit în întreaga lume. Dar ce este de fapt ciocolata roz?

Contrar a ceea ce ai putea crede, nu este vorba de o ciocolată albă cu colorant alimentar în ea, ci un anume soi de cacao, ale cărei păstăi prezintă anumite componente ce duc la culoarea roz în procesul de producție. Acest tip de ciocolată a fost dezvoltat în 2017 de compania de ciocolată elvețiană Barry Callebaut. Totuși diverse versiuni ale ciocolatei roz erau în cercetări de multă vreme, însă echipa faimosului producător a reușit după diverse tentative de folosire a boabelor de cacao roz (care nu sunt roz în sine, dar au această tentă) și obțină proporțiile perfecte pentru primul nou sortiment de ciocolată apărut după 80 ani. Acesta este făcută din 46% masă de cacao, 26% masă de lapte și 2,5% cacao.

Însă ciocolata roz nu este diferită doar prin culoare, ci și prin gust, care împrumută arome din cele ale fructelor de pădure. Iar acest gust, ușor astringent, este dat și de Ph-ul acestui tip de ciocolată, care este mai mare și din cauza căruia este și mai dificil de inclus în deserturi, după cum spun cofetarii. Creatorul său își descrie produsul cu multă poezie, spunând că este „un tangou senzual al aromelor fructelor de pădure și al catifelării luxuriante. Nu este amară, lăptoasă sau dulce, ci pur și simplu rubinie”.

Evident că Europa s-a bucurat prima de această descoperire, însă ciocolata roz a devenit foarte repede un succes și în Asia.

În România poți găsi ciocolată roz de la câțiva producători în magazinele online. Nu este ieftină, deci dacă vei da peste vreo variantă ce costă puțin, verifică ingredientele, să nu cumva să cumperi ciocolată albă cu colorant.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

elefant.ro
Booking.com

TukTuk.ro