american sandwich
Foto: restaurantnews.com
Food stories Travel

Cele mai bune sandvișuri din SUA în 2020

Chiar dacă a fost un an greu pentru restaurantele din întreaga lume, americanii nu au renunțat nici anul acesta la nominalizarea celor mai bune sandvișuri din 2020. Mai ales că acest preparat este unul foarte pretabil livrărilor, domeniu care, vrând-nevrând, a dominat piața în 2020.

La categoria mic dejun câștigător a fost sandvișul The Hotsy al lanțului de livrări Garden Catering. Acesta conține bacon, brânză, ou, crochete de cartofi, sos chili, toate puse într-o chiflă de tip New York.

La categoria wrap, adică un fel de shaorma sau roll, a câștigat Choolaah Chicken Wrap de la Choolaah Indian BBQ din Pittsburgh, ce conține carne de pui marinată într-un mix propriu de condimente și apoi gătită în cuptor tandoori, acompaniată de felii de ceapă roșie și sosul casei, toate înfășurate într-o pâine de tip naan și garnisite cu sare, semințe de ceapă și coriandru proaspăt.

DTH Lobster and Crab Stuffed Grilled Cheese
DTH Lobster and Crab Stuffed Grilled Cheese / Foto: dthmaui.com

Și fructele de mare au o categoria specială pentru a fi prinse în îmbrățișarea pâinii, iar câștigătorul este DTH Lobster and Crab Stuffed Grilled Cheese de la Down the Hatch din Hawaii. Sandvișul este un regal al mării cu homar, crab, varză, roșii, brânză și sos de unt, toate între două felii de pâine dulce hawaiană și stropite cu sosul picant al casei, denumit Lava Lava.

Sandvișurile Cubano sunt un succes internațional, însă de la rețeta clasică, mereu apar derivații creative. Iar anul acesta, câștigătorul este Roasted Pork Sandwich de la restaurantul cubanez Havana 1957 din Miami Beach. În el vei găsi (atunci când pandemia te va lăsa să zbori la Miami) carne de porc, brânză elvețiană, ceapă murată, jumări, avocado și ardei copți, toate într-o pâine în stil cubanez.

Pentru pui, câștigător a fost desemnat Bad Mutha Clucka de la Hot Chic. Pieptul de pui cu condimente speciale este prăjit și acompaniat de bacon, muștar cu miere afumat, o salată de brccoli, toate acestea fiind adunate sub forma unui burger.

Dar să nu uităm de vegetarieni, iar pentru ei câștigătorul este Curio Katsu Cheddar Sandwich din San Fancisco, ce conține brânză cheddar pane în panko cu maioneză miso și salată de kimchi, totul într-o chiflă cu cartof.

Pe lângă acesta mai există și categoria dedicată brânzei în sine, așa că anul acesta grilled cheese-ul câștigător este The Ramen Grilled Cheese din California. Sandvișul conține ramen (ei bine… cine s-ar fi așteptat că ramenul poate ajunge într-un sandviș?!), brânză, ardei jalapeño și boabe de porumb.

Chiar dacă este complicat să plecați acum ca să le încercați, poate că v-am dat o idee de a încerca să vă faceți singuri acasă câteva dintre aceste delicii.

Citește și: Cele mai bune sandvișuri din America în 2019

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

elefant.ro
Booking.com

TukTuk.ro