masa ieftina Michelin
News

Cele mai ieftine și cele mai scumpe țări pentru o masă Michelin

O cercetare recentă întreprinsă de Spin Genie a clasificat țările în care Ghidul Michelin este prezent, făcând clasamentul celor mai scumpe mese într-un restaurant cu stea, dar și cele mai ieftine.

Astfel, pe primul loc în ceea ce privește ieftinimea unei cine Michelin se află Hong Kong. Japonia are 344 restaurante astfel clasificate, grupate în cele trei mari orașe, Tokyo, Kyoto și Osaka, dar în ciuda percepției generale asupra țării cum că ar fi una foarte scumpă, aceasta se află pe locul doi în topul celor mai convenabile țări pentru a lua o cină Michelin. Iar pe locul trei se află China, ale cărei restaurante cu stele sunt concentrate mai ales în Shanghai, dar și în capitala Beijing. Pe următoarele locuri sunt Malta, Singapore, Macao, Belgia, Taiwan și Marea Britanie.

La polul opus, cea mai scumpă țară pentru o masă înstelată este Canada, urmată de vecina noastră, Ungaria. Pe locul trei în topul celor mai scumpe se află micuțul Luxemburg, urmat de Statele Unite ale Americii, Austria, Croația, Coreea de Sud, Portugalia, Germania și Finlanda.

Un alt capitol al statisticii pune Franța pe primul loc în topul țărilor cu cele mai multe restaurante Michelin, adunând anul acesta 556 de locații, iar Macao este pe primul loc cu cele mai multe restaurante Michelin la suta de mii de locuitori.

CITEȘTE ȘI
Starbucks aduce un omagiu culturii locale a espresso-ului la Milano

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Booking.com