Mai nou, yuzu este pe buzele tuturor, îl găsim în rețete dulci sau sărate, în sosuri și în combinații de cocktailuri. Este noua modă în materie de gust.
Dar ce este yuzu?
Păi este un citric. Mai exact este o formă de lămâie din Japonia. Foarte rar vei avea ocazia să găsești așa ceva la noi. Însă sucul de yuzu se mai strecoară pe câte vreun site ce comercializează ingrediente.
Ce gust are yuzu?
Am zis că este o lămâie, deci este acru. Dar nu doar atât. Pentru că are și o anume dulceață, dar bate un pic și în sărat, aducând a oțet de orez. Iar cu un gust așa de complex, este greu de înlocuit. Și totuși se poate.
Cu ce înlocuim yuzy?
În navigarea noastră online vom găsi rețete ce îl au printre ingrediente și poate că vom renunța la respectiva rețeta din lipsă de materie primă. Sau vom decide să îi înlocuim sucul cu cel de lămâie. Dar putem să facem totul mult mai gustos cu aceste variante opționale.
- Prima variantă este sucul de lămâie amestecat cu puțin suc de portocale și puțin suc de grapefruit.
- A doua opțiune este folosirea unei rații de unu la unu a sucurilor de lămâie și limetă.
Niciuna din acestea nu va da exact aceeași aromă precum cea a sucului de yuzu, însă merită să încercăm și să nu ratăm degustarea unei rețete interesante numai pentru că ne lipsește un ingredient. Mereu avem opțiuni de înlocuire.
Adaugă un comentariu