doncafe brasserie
Restaurante Restaurante casual dining

Doncafe Brasserie, locul legendar al Dorobanților (București)

Pe vremea când în București nu găseai nici atâtea cafenele de specialitate, nici atâtea restaurante cu pretenții, Doncafe Brasserie era un simbol al vieții gustoase din Capitală. Anii au trecut și notorietatea ei doar a crescut, păstrându-și farmecul și statutul de loc pentru prânzuri de afaceri și brunch-uri în familie.

Despre Doncafe Brasserie

Deschisă fix acum 10 ani, pe 11 decembrie, braseria a crescut în timp odată cu oaspeții săi și a devenit „acasă” pentru mulți clienți, fiind locul în care se întâlnesc cu prietenii la un brunch, se văd cu partenerii de afaceri la un prânz sau o cină, ori, pur și simplu, vin să își bea cafeaua de dimineață. Iar când meciuri importante te țin cu sufletul la gură, ele se văd și pe ecranele din restaurant.

Ținând pas cu trecerea timpului și schimbările în trendurile de design, Doncafe a trecut și ea printr-o redecorare realizată de biroul AMA Design, aducând astfel un aer nou celor 82 de locuri disponibile.

Despre meniul Doncafe Brasserie

De-a lungul anilor, meniul braseriei a suferit diverse schimbări, produse mai puțin apreciate ieșind și lăsând locul unor mâncăruri noi, cu gusturi culese de pe tot mapamondul. Meniul de mâncare gândit de chef Dror Shoshan, un consultant cu renume de la Tel Aviv, este unul ce satisface toate gusturile și nevoile, fără a te pierde în prea multe opțiuni. Totuși, de la gustări lejere ce merg alături de o bere, precum Cheese Cigars, provenite din Turcia, la mâncăruri corpolente precum curryul indian sau aromatul curry thailandez, trecând prin salata de calamari ori clasicul schnitzel, paleta de preparate este foarte generoasă. Nici veganii nu trebuie să se mulțumească doar cu niște cartofi prăjiți, deși cele două opțiuni, Hot Diablo și Chili Teryaki nu sunt de ignorat, pentru că au o întreagă secțiune de meniu dedicată lor.
Mic dejunul este un punct forte al Doncafe Brasserie, care alături de cafeaua de specialitate servește opulente ouă Benedict, trendy-ul Avocado Toast sau delicioasa Shakshuka, însă nici croissantul nu este de ignorat.

Deserturile îi satisfac și pe iubitorii de ciocolată, dar și de vanilie, iar hot apple crumble ori kunefe-ul turcesc sunt pe gustul tuturor.

La capitolul băuturi, meniul este și el gândit astfel încât să răspundă tuturor poftelor, de le bere nefiltrată precum Weihenstephaner sau clasicul Guinness, la tării învechite precum Glenfiddich de 16 ani și cocktailuri clasice ca un Aperol Spritz ori Cosmopolitan. Lista de vinuri cuprinde etichete din România, Italia, Spania, Franța și SUA.

Cafeaua este clasică, dar de calitate și pregătită să trezească diminețile tuturor celor cere trac pragul Doncafe Brasserie.

Don Cafe

Doncafe Brasserie str. Ankara nr. 5 (Piața Dorobanți)

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro