Pofta de dulce a europenilor pare să se fi diminuat, conform unor studii recente publicate în cadrul târgului de la Paris, Food Ingredients Europe.
Conform studiului, se pare că două treimi dintre italieni, spanioli și polonezi fac eforturi în reducerea cantității de zahăr consumate, iar dintre francezi și nemți, jumătate li se alătură. Însă piața de consum nu prea le este favorabilă, industria alimentară neavând încă pregătite produse corespunzătoare noii tendințe de reducere a consumului de zahăr.
Același studiu a arătat și faptul că preferințele de gust pentru deserturi se îndreaptă mai curând spre acru decât spre dulcele concentrat, așa cum declară doi din cinci polonezi, o treime dintre francezi și un sfert dintre germani.
Tendința de a mânca sănătos se răsfrânge și asupra celorlalte produse, nu doar scăderea cantității de zahăr. În primul rând flexitarianismul, adică adepții unei hrane vegetariene part-time, cei care își permit din când în când să mai consume și carne, deși în mod curent sunt vegetarieni, a prins tot mai mult teren. Și alegerea alimentelor procesate în mod tradițional a reînviat practici străvechi, brânzeturile și mezelurile artizanale fiind tot mai căutate. Și, evident, cererea de produse etichetate ca fiind organice este și ea tot mai mare.
Adaugă un comentariu