chef daniel pălici
Restaurante Restaurante de top

Grai, cel mai nou restaurant fine dining din București

Deschis în acest weekend, Grai este cel mai nou restaurant fine dining din București, aflat sub bagheta lui chef Daniel Pălici.

După ani de experiență în restaurante cu renume, după un studiu individual asiduu și îmbinarea tehnicilor clasice de gătit cu avangarda culinară, chef Pălici și-a găsit Grai-ul în acest loc minimalist din centrul Capitalei.

Despre restaurantul Grai

Aflat într-o casă veche, cu istorie, ce a fost cândva căminul lui I.C. Brătianu, restaurantul Grai este unul de autor, cu puține locuri, astfel încât să faciliteze comunicarea directă dintre chef și oaspeții săi. Pe lângă cele 30 de locuri la mese, bucătăria deschisă este despărțită de salon printr-o masă de tip bar, ce poate găzdui patru persoane pentru cinele în format chef’s table.

De amenajare s-a ocupat designerul Mădălina Pălici, soția lui Daniel, mizând pe un decor minimalist, dominat de elegantul negru și cu accente aurii, pentru că își doresc ca farfuriile să fie petele de culoare în acest spațiu.

Despre meniul Grai

Într-o primă fază, oaspeții ce trec pragul restaurantului Grai sunt întâmpinați de un meniu de degustare, pregătit cu creativitate de chef Pălici și echipa sa, urmând ca în săptămânile ce urmează să se dezvolte și un meniu a la carte pe lângă cel de degustare.

Ingredientele folosite sunt de la producători locali, însă nu vă așteptați la mâncare românească reinterpretată, ci la feluri interesante, ce îmbină tehnici și gusturi inspirate din experiența culinară a bucătarului șef. Accentul se pune pe legume și carne, cu texturi cu care poate că nu sunteți obișnuiți.

Meniul de mâncare este completat de cel de băuturi, cu peste 100 de etichete de vinuri alese de somelierul Octavian Gruianu, dar și spirtoase de colecție.

Un capitol important la Grai îl reprezintă pâinea, coaptă în bucătăria proprie de către chef Pălici, un pasionat al brutăriei artizanale, care are grijă de propria maia începută în urmă cu trei ani, și care își acompaniază meniul cu diverse forme pufoase sau crocante de panificație.

Restaurant Grai, str. Logofăt Luca Stroici nr. 40, București

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro
Booking.com

TukTuk.ro