stridii
Food stories Restaurante Restaurante casual dining

Grand Central Oyster Bar (New York)

Peste 100 de ani de stridii definesc acest local din gara Grand Central din New York. În 1913 s-a deschis în spațiul cu tavane boltite și mese somptuoase, servind călătorii și newyorkezii de-o potrivă și continuă să o facă cu grație.

Restaurantul și-a păstrat de-a lungul secolului aspectul original și o parte din preparatele din meniu, chiar dacă a trecut printr-un incendiu, renovări și mai mulți proprietari. În prezent el este deținut de majoritatea angajaților, fiecare cu propria sa cotă parte.

Localul, care la vremea deschiderii era printre cele mai elegante din oraș, continuă să fie un punct de oprire pentru vizitatorii gurmanzi ai metropolei. Și poate primi mulți! 400 este numărul de locuri pe care Grand Central Oyster Bar îl are pentru oaspeții săi, având o armată de peste 120 de oameni care lucrează în bucătărie și sala de mese.

În perioada în care restaurantul era renovat în urma incendiului, el nu s-a oprit din funcționare, servind mâncare rece din partea salonului care nu fusese afectată de foc. După 1998, însă, a renăscut ca o pasăre Phoenix și și-a îmbogățit meniul cu rețete mai actuale, însă un lucru a rămas neschimbat: prezența celor mai proaspete și accesibile stridii, cu prețuri începând de la 3 dolari bucata.

Sandy Ingber este chef și unul din coproprietarii restaurantului de stridii. Lucrează aici din 1990 și a trecut prin multe, a văzut multe, în toți acești ani. El își împarte clientela în trei categorii: fie americanii care lucrează în zonă și vin aici în mod regulat, fie călătorii care trec prin Grand Central, fie turiștii care vin special, fie ei americani ori străini. „Pentru clienții fideli, povestea este aceeași: am venit aici cu tata sau bunicul și am avut parte de primele stridii din viața mea și acum continui să vin. Iar pentru noi, asta este o onoare”, spune Ingber. „Și mai sunt străinii. Văd din bucătărie cum se desfășoară economia mondială. Dacă euro este la putere, atunci sala se umple de europeni. Dacă yenul este la putere, atunci oaspeții noștri sunt japonezi. Și tot așa. Este un loc în care mereu se nasc povești”, concluzionează bucătarul coproprietar.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro