fără gluten
Restaurante Restaurante casual dining

Jolie d’Iris Bistro – Primul bistro exclusiv fără gluten din București

Apărut dintr-o nevoie personală, Jolie d’Iris Bistro este primul bistro din București care servește nevoilor persoanelor cu intoleranță la gluten, fiind totalmente gluten free, dar având și produse complet lipsite de zahăr, astfel că poate răspunde mai multor nevoi de dietă pentru cei care își doresc să iasă să mănânce în oraș în ciuda problemelor pe care le au.

“La început, totul a pornit de la un covrig. Dar ar fi putut să plece de la o tartă sau de la o clătită, sau de la orice altă gustoșenie frumos mirositoare, dar care conține zahăr și gluten deopotrivă. Pe toate acestea fiica mea de numai 10 ani, Iris, mi le cerea încă de când era mititică. Mai întâi cu voce tare, apoi, când a înțeles că îi sunt interzise, doar din privirea aceea care îmi umplea sufletul de frustrare. Și atunci am luat o decizie. Să fac ceva ca acea privire să nu mai fie necesară. Voiam ca fiica mea și, odată cu ea, cât mai mulți copii și adulți cu diabet sau boala celiacă ori sensibilitate non-celiacă la gluten să aibă un loc unde să se poată delecta în voie cu ceea ce, până mai ieri, puteau mânca doar acasă. ”

povestește Desiree Malonga, co-proprietara acestui bistro.

Clienții care trec pragul locației sunt deopotrivă cei pentru care a fost creat acest loc, dar și mulți oameni care pur și simplu au optat pentru un stil de viață sănătos. Bistroul găzduiește însă și petreceri private, în spațiul intim de la subsol, atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Din meniul bogat fac parte tarte cu hribi proaspeți sau somon ori praz și afumătură, paste, pizza, preparate cu rață, pui, porc, pește sau vită, burgeri, clătite sau diferite tipuri de prăjituri cu fructe. Toate acestea sunt create pentru a răspunde nevoilor clienților din toate categoriile.

Jolie d’Iris Bistro Șoseaua Cotroceni, nr. 16, sector 6, București

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro