reataurant hugo
Restaurante Restaurante casual dining

Restaurantul Hugo, scena filmelor clasice (București)

Uite că de mult nu am mai trecut pe la rubrica de restaurante din hoteluri, dar acum am avut ocazia să vizităm restaurantul Hugo, de la parterul hotelului Venise, din apropierea Pieței Victoriei, pe strada Clopotarii Vechi.

Despre restaurantul Hugo

Mic și elegant, restaurantul și-a inspirat decorul din filmele vechi, încercând să aibă un aer de vacanță retro și rafinată.

Designul interior al restaurantului a fost realizat de către Cristina Zgripcea, care a colaborat exclusiv cu producători autohtoni pentru realizarea mobilierului, considerând că e o cale de promovare a produselor românești în lume, prin intermediul turiștilor care folosesc camerele elegante de la hotelul Venise, un hotel boutique de 4 stele, situat deasupra restaurantului.

Restaurantul, însă, este decorat inspirându-se din filmele clasice, fiind tapetat cu fotografii alb-negru înrămate din pelicule precum Dolce Vita sau Roman Holiday.

Micuțul restaurant, de 30 de locuri, este potrivit pentru petreceri private sau mese liniștite alături de parteneri de afaceri sau de viață.

Despre meniul restaurantului Hugo

Meniul este unul mediteranean „with a twist”, realizat de către chef Marian Boceanu.

Dintre gustări aș aminti tartarele de ton sau somon sau creveții în sos de unt, la care se adaugă o selecție bogată de preparate cu fructe de mare, paste, risotto, specialități de carne cu garnituri surprinzătoare. Specialitatea bucătarului în materie de deșert este Hugo Surprise, un melange de vanilie și ciocolată, cu texturi extrem de diferite, calde și reci, formând un desert a cărui servire este un mic show captivant.

Selecția de băuturi este la fel de vastă, vedeta locului, fiind, evident, cocktailul Hugo, care dă și numele restaurantului.

Foto: Radu Gospodinov, Adrian Constaninescu

str. Clopotarii Vechi nr. 10

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro

carturesti.ro%20
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro