restaurant decebal
Restaurante Restaurante casual dining

K’ara Lounge (București)

Printre cele mai noi bistrouri deschise în București este K’ara Lounge, din zona Decebal, un pol al locurilor de iești în oraș din Capitală. Cu o terasă acoperită și încălzită generoasă și un spațiu care te poartă într-o junglă urbană în interior, bistroul își așteaptă clienții cu un meniu punctat de accente din Orientul Mijlociu.

Despre bistroul K’ara Lounge

Povestea numelui restaurantului este una interesantă. Litera K provine de la cuvântul turcesc „kardesler”, care tradus în limba română înseamnă frați, iar cele 3 litere care urmează reprezintă inițialele prenumelor co-fondatorilor (ARA).

Deschis în februarie anul acesta, designul localului este unul adaptabil în funcție de evenimente, putând primi până la 100 de persoane. Cei care s-au ocupat de arhitectură sunt echipa MPDesign, iar de zona verde și decorațiuni, Math Studio. Restaurantul are la bază elemente lemnoase și verdeață, potrivite cu culorile neutre, pământii, pentru a crea o atmosferă cât mai caldă.

Clienții care au devenit deja obișnuiți ai casei nu apucă să se plictisească pentru că adesea au loc eveniment noi, degustări de vinuri, seri cu muzică live, weekend-uri tematice sau Sunday Brunch.

Despre meniul K’ara Lounge

Specificul meniului este unul de tip mediteraneean și oriental, ingredientele pentru preparatele orientale fiind aduse chiar de către patroni din Turcia, pentru a oferi clienților o experiență culinară cât mai autentică. Pentru meniu, proprietarii s-au consultat cu bucătarul șef, Florentin Nicola, cunoscut și sub pseudonimul Culinary Gangster, ce are o experiență considerabilă, petrecându-și o mare parte din cei 12 ani de carieră ca private chef în Ibiza.

Preparatul care are cel mai mare succes este Mixul Meze alcătuit din gustări reci cu influențe mediteraneene și orientale, la care au adăugat o notă modernă. De asemenea, Antigonia Plate este tot unul dintre preparatele vedeta, o combinație de bulgur și carne de vită, originar din regiunea Antalya. Muhammarata este un preparat actualizat și modern al penelor Arrabbiata, Bimi Tempura este pe baza de broccoli gătit într-un stil diferit, iar pastele carbonara au devenit K’arabonara sub semnătura chef-ului.

CITEȘTE ȘI
Muse Bistro, un bistrou cu stil

Meniul de băuturi este unul extins, propune o gamă largă de cocktail-uri internaționale, băuturi tradiționale românești, precum țuica, pălinca, și o colecție de etichete de vin autohton, dar și băuturi cu influențe turcești, cum ar fi raki-ul, care este extrem de popular în Turcia.

K’ara Lounge, Bd. Decebal nr. 9, București

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Booking.com