timișoara
Restaurante Restaurante casual dining

Lexico (Timișoara) restaurantul care aduce Mediterana în Banat

Timișoara vine repede din urmă pe piața de horeca a țării, după București și Cluj, iar Lexico este unul din localurile care contribuie din plin la aceasta dezvoltare.

Despre restaurantul Lexico

Deschis în toamna lui 2019, Lexico se află în Iulius Town, o zonă în dezvoltare și cunoscută pentru aplecarea ei spre domeniul culinar. Mesele pot acomoda până la 80 de persoane, iar odată cu venirea sezonului cald geamurile generoase se deschid și terasa continuă spațiul interior.

Numele de Lexico și-l ia de la filosofia existenței sale, cea a mâncării ce este limbajul comun tuturor. Ei se descriu ca vorbind limba gastronomică pe care toată lumea o înțelege.

Duminicile sunt dedicate meselor relaxate în familie cu pasta bar și muzică live.

De designul locației Lexico s-a ocupat arhitecta Alina Stoian, ce are o vastă experiență pe zona de restaurante.

Despre meniul Lexico

Meniul restaurantului timișorean a pornit din pasiunea proprietarilor pentru acest tip de mâncare și țările din care ea provine și este inspirat din zona mediteraneeană, cu preparate iconice din Grecia, Italia sau Spania. Mâncărurile din meniu fuzionează bucătăria urbană cu cea tradițională din diversele țări. Produsele marine se întâlnesc cu carnea maturată și ingrediente proaspete, dar și cu deserturile făcute în bucătăria proprie.

Preparatele au fost gândite de lady chef-ul Claudia Preite, ce și-a câștigat experiența vreme de 25 de ani în bucătăriile din Italia.

Masa centrală a restaurantului, ce reunește oaspeții în jurul unui măslin, este dedicată meniului de degustare. Însă meniul a la carte are și propriile vedete, pe care clienții le aleg adesea, cum ar fi gyros, paella, fritto misto, saganaki și humus.

Meniul de mâncare este completat de o listă impresionantă de vinuri și cocktailuri creative, cât și de un mic wine shop care îți permite să pleci acasă cu etichetele preferate.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro