Timișoara vine repede din urmă pe piața de horeca a țării, după București și Cluj, iar Lexico este unul din localurile care contribuie din plin la aceasta dezvoltare.
Despre restaurantul Lexico
Deschis în toamna lui 2019, Lexico se află în Iulius Town, o zonă în dezvoltare și cunoscută pentru aplecarea ei spre domeniul culinar. Mesele pot acomoda până la 80 de persoane, iar odată cu venirea sezonului cald geamurile generoase se deschid și terasa continuă spațiul interior.
Numele de Lexico și-l ia de la filosofia existenței sale, cea a mâncării ce este limbajul comun tuturor. Ei se descriu ca vorbind limba gastronomică pe care toată lumea o înțelege.
Duminicile sunt dedicate meselor relaxate în familie cu pasta bar și muzică live.
De designul locației Lexico s-a ocupat arhitecta Alina Stoian, ce are o vastă experiență pe zona de restaurante.
Despre meniul Lexico
Meniul restaurantului timișorean a pornit din pasiunea proprietarilor pentru acest tip de mâncare și țările din care ea provine și este inspirat din zona mediteraneeană, cu preparate iconice din Grecia, Italia sau Spania. Mâncărurile din meniu fuzionează bucătăria urbană cu cea tradițională din diversele țări. Produsele marine se întâlnesc cu carnea maturată și ingrediente proaspete, dar și cu deserturile făcute în bucătăria proprie.
Preparatele au fost gândite de lady chef-ul Claudia Preite, ce și-a câștigat experiența vreme de 25 de ani în bucătăriile din Italia.
Masa centrală a restaurantului, ce reunește oaspeții în jurul unui măslin, este dedicată meniului de degustare. Însă meniul a la carte are și propriile vedete, pe care clienții le aleg adesea, cum ar fi gyros, paella, fritto misto, saganaki și humus.
Meniul de mâncare este completat de o listă impresionantă de vinuri și cocktailuri creative, cât și de un mic wine shop care îți permite să pleci acasă cu etichetele preferate.
Adaugă un comentariu