darts pub
Foto: timeout.com
Restaurante Restaurante casual dining

Restaurante ce aduc jocul la masă

Înainte de pandemie, și cu siguranță și după, oamenii începuseră să iasă la restaurant nu doar pentru a mânca, ci pentru activitatea socială, pentru reunirea cu prietenii și chiar pentru distracție. Și, în acest sens au apărut diverse localuri unde masa se combină cu activități recreative.

Sport, board games, realitate virtuală, proprietarii restaurantelor s-au gândit la toate.

Board games

Cards Against Humanity

De exemplu, în Chicago, creatorul jocului Cards Against Humanity, Max Temkin, a deschis împreună cu o echipă de bucătari și directori de creație un restaurant dedicat board games, adică jocurilor de masă. Aici găsești și jocuri avangardiste, dedicate „jucătorilor profesioniști”, dar și clasicele Scrabble sau Monopoly. La Chicago Board Game Cafe găsești, însă, și două escape rooms, care să facă experiența de ieșit în oraș și mai captivantă. „Facem jocuri deja de 10 ani și am văzut cum jocurile, mâncarea și teatrul au capacitatea incredibilă de a uni oamenii și de a crea o comunitate”, povestește Max Temkin. Meniul este unul de inspirație internațională, cu puternice influențe de street food.

Ping-pong

spin restaurant

În urmă cu 10 ani, actrița Susan Sarandon a fost co-fondatoarea unui restaurant newyorkez ce îmbina mâncarea cu ping-pong-ul, iar acum Spin a ajuns deja la 10 locații în Statele Unite și se pregătește de extindere în Asia. Filosofia localurilor este cea de a-i determina pe oaspeții săi să renunțe la tehnologia care ne invadează viața și să creeze o comunitate în jurul mesei. Mâncarea ce se servește aici este de tip finger food, pe care o poți lua doar cu degetele mâinii stângi, în timp ce cu dreapta ții paleta și lovești în minge.

Darts

Deși în multe pub-uri găsești ținte de darts, la Flight Club acest lucru este dus la un alt nivel. Și asta se întâmplă în trei locații din Marea Britanie și două din Statele Unite. Țintele sunt tehnologizate astfel încât țin scorul instant, în timp ce te înfrupți și din meniul bogat de pub, compus din feluri pe care le poți mânca cu mâna și împărți cu prietenii.

Realitate virtuală

Rex Baron

Rex Baron din Florida se folosește de realitatea virtuală și decorul scenografic pentru a te purta într-un univers post-apocaliptic. Oaspeții sunt astfel antrenați într-un joc spectaculos de supraviețuire. Mâncarea este gătită chiar de clienți la masă, după tehnici inspirate și ele din manualele de supraviețuire, meniul fiind bazat aproape exclusiv pe proteine, de la fripturi la carne de scoică. Meniul este completat de o serie de cocktailuri de semnătură.

Citește și: Cele mai bune mâncăruri din Tenerife

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

elefant.ro
Booking.com

TukTuk.ro