Food stories

8 lucruri interesante despre rodii. Și o rețetă.

Odată cu apropierea frigului s-a deschis și sezonul de rodii. Mai mari sau mai mici, mai zemoase sau mai aromate, mai sângerii sau mai rozalii, rodiile sunt un fruct gustos și versatil, ce își găsește cu ulurință locul atât în preparatele sărate, cât și în deserturi, iar bucătăriile din zona mediteraneeană excelează în folosirea lor.

Lucruri interesante despre rodii

  • 760 este numărul soiurilor de rodie existente.
  • Există voci care consideră că rodia, și nu mărul, a fost de fapt fructul ce i-a ispitit pe Eva și Adam în Grădina Edenului, mai ales că, se pare, originile acestei plante se găsesc pe teritoriul israelian.
  • Rodiile pot fi păstrate la rece, în frigider, până la 2 luni fără a se deteriora.
  • Au efect anti-inflamator, anti-microbian și anti-îmbătrânire.
  • Arborele de rodie pot trăi până la 200 de ani.
  • În hinduism, rodiile sunt simbolul prosperității și fertilității. În islamism, Coranul spune că rodiile vor crește în Grădina Edenului etern, iar în Egiptul Antic mumiile erau îngropate cu rodii lângă ele.
  • Pentru prosperitate, în Grecia există tradiția de a zdrobi de pământ o rodie la nunți și de Anul Nou.
  • Rodiul este adesea folosit în Japonia la bonsai pentru modul interesant în care crengile sale aleg să crească.

O rețetă cu rodii

Salată libaneză de halloumi

Ingrediente: 150 g halloumi, 1/2 rodie, 2 linguri semințe de pin, 1 lingură semințe de dovleac, 2-3 linguri sirop de rodie, ulei de măsline, verdeață.

Preparare: Brânza halloumi se taie felii, se unge cu ulei și se pune pe grătar. Odată gătită, brânza se taie fâșii și se amestecă cu semințele de rodie, de pin și de dovleac. Se stropește cu sirop de rodie și ulei de măsline și se preseară verdeață tocată.

Tags

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

1 Comment

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro
Booking.com

TukTuk.ro