savarină
News

Meniu de vară pe terasa de la Maize

Primul restaurant farm to table din București, Maize, și-a regândit un pic meniul fine dining pe perioada pandemiei și a da startul livrărilor la domiciliu în acele luni. Odată cu permisiunea de deschidere a teraselor, însă, curtea clădirii de pe strada Paris din Capitală și-a reluat atmosfera de vacanță, cu mese distanțate social, dar cu aceeași eleganță din anii trecuți.

Meniul de terasă a fost și el actualizat cu sezonul și vibe-ul mai puțin pretențios, la fel și prețurile, fiind unul compus din feluri cu puternic accent de comfort food, create din aceleași ingrediente locale și sezoniere provenite direct de la producători, meniu ce poate fi comandat și pentru acasă. Tot pentru acasă poți să îți comanzi, la livrare sau direct din restaurant, bunătăți la borcan, precum zacusca de sparanghel ori dulceața de căpșuni, dar și pâinea cu maia. De la șnițel la burger cu chipsuri de sfeclă, de la supa de dovlecei la salată cu telemea sau sandvișuri variate, chef Daniel Pălici a creat un meniu complex, pornind de la gusturile cu care suntem toți obișnuiți, dar cu care a experimentat și a adus touch-ul de fine dining preluat din restaurantul de la etaj. Însă să nu uităm și de savarina și frigănelele copilăriei, cele două deserturi ale verii pe terasa de la Maize.

Mesele sunt aranjate cu naproane de hârtie de unică folosință, de pe care un cod QR te invită să citești meniul în perfectă siguranță de pe propriul telefon, fără a fi nevoit să pui mâna pe meniuri atinse de mulți alții înaintea ta.

În plus, felurile elegante ce au consacrat restaurantul pot fi comandate cu 48 ore în prealabil pentru o experiență tasting menu memorabilă. Sau, dacă îți dorești o petrecere privată cu până în 20 de persoane, acest lucru este perfect posibil în acest spațiu intim.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

elefant.ro
Booking.com

TukTuk.ro