meze taverna
Food stories News

Meniu nou la Meze Taverna

Meze Taverna, restaurantul grecesc din Centrul Vechi al Bucureștiului își recompune periodic meniul, cu prepaprate noi, inspirate din toate regiunile țării mediteraneene. Așa că începând de săptămâna trecută noi feluri gustoase pot fi comandate.

Numele Mezés (μεζές) este inspirat de o ramură specială a bucătăriei grecești, cuvântul în sine derivând din persanul “maza”, ce însemnă „gust”. Principalul scop al fiecărui meze este să complementeze, să trezească și să accentueze simțurile. Și, mai mult ca orice, meze înseamnă a împărți. De aceea o nouă gamă de meze s-a strecurat în această toamnă în meniu.

Dintre preparatele noi se remarcă Feta ekane parathyro – Brânză feta din Elassona, făcută pane și servită cu dulceață de roșii și Htapodi salata – Salată de caracatiță cu lime, pătrunjel și ceapă roșie, la capitolul meze. Pe grătar apar Mpifteki – Chifteluțe din carne umplute cu feta, la grătar, servite cu sos de brânză și patates dentrolivano, dar și Kotopoulo me beikon – Frigărui de pui invelite în bacon, servite cu cremă de iaurt picant, salsa de roșii și pită grecească la grătar. O nouă categorie de supe și ciorbe tradițional grecești precum Garidas Soupas – supă cremă de legume cu creveți sau Garidas Soupas A’la grec – Traditionala ciorbă grecească de creveți, reinventată în stilul Meze – intra în meniu.

Și pentru că cei de la Meze au înțeles cât de importantă este originea ingredientelor, se străduiesc să aducă prosduse originare din peninsulă, pentru un gust desăvârșit. Astfel, feta este de la o mică fermă de familie deschisă în 1949 în Elasonas, iaurtul este și el țărănesc, carne de vită vine din regiunea de munte Holomandas, carne de miel din Sikia, peștele este proaspăt pescuit în Marea Egee și oregano sălbatic este cules doar în Septembrie din pădurile Halkidiki.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro